Home > Racistische uitingen MVV-supporters: wedstrijd stilgelegd

Racistische uitingen MVV-supporters: wedstrijd stilgelegd

feb 26, 2022 | 1Limburg, Dagbladen en Omroepen

MVV verloor de uitwedstrijd bij FC Dordrecht met 3-1. Bij rust leidde de Maastrichtse ploeg met 0-1, maar na rust boog de thuisclub dat om. Het venijn zat echter in de staart.

De wedstrijd eindigde op ongebruikelijke wijze. Dordrecht-speler Seydine N’Diaye ging verhaal halen bij de arbitrage omdat er vanuit het uitvak racistische teksten geroepen werden. Er waren nog twee minuten te spelen van de extra tijd maar scheidsrechter Martens legde het duel stil. N’Diaye liep zichtbaar geëmotioneerd van het veld af. Na overleg stelden de spelers zich op het middenveld op en knielden daar om zo een gebaar te maken tegen racisme, waarna de arbiter de ploegen naar de kleedkamers dirigeerde.

Hoe anders was het begin van de wedstrijd.De meegereisde MVV-fans zetten voor het eerst de polonaise in het uitvak in en prompt lag de bal in het netje achter Dordrecht-doelman Liam Bossin, 0-1 (19.) Orhan Dzepar scoorde na bijna vijf maanden nog eens. Het is zijn vijfde doelpunt van dit seizoen.

Aan de andere kant voorkwam doelman Romain Matthys met een prachtige parade de gelijkmaker. In de 27e minuut ranselde hij een omhaal van Conteh uit zijn doel. In de 39e minuut kreeg FC Dordrecht een strafschop van scheidsrechter Martens. In eerste instantie liet de arbiter doorspelen maar floot even later alsnog. Stijn Meijer schoot de bal vanaf elf meter op de paal.

Spits Meijer en Conteh waren in het vervolg van de eerste 45 minuten dicht bij de gelijkmaker, maar doelman Matthys hield zijn ploeg op de been. Suray raakte nog een keer de paal en MVV mocht met de nipte 0-1 voorsprong gaan rusten.

Er waren vijf minuten gespeeld in de tweede helft en Dordrecht had al twee kansen op rij gehad. En de derde was raak: 1-1 (53.) Anouar el Azzouzi was de doelpuntenmaker. Marciano Aziz werd gewisseld door trainer Klaas Wels voor Kai Bösing. Net daarvoor had MVV de kans om op 1-2 te komen maar Toshio Lake stond buitenspel. Dordrecht-speler Pascu schoot van afstand maar Matthys zat er nog net aan.

MVV worstelde zich onder de Dordtse druk uit en kwam voorzichtig iets meer aan aanvallen toe. Op dat moment sloeg de thuisploeg toe. Christian Conteh joeg de bal tegen de touwen. In de 83e minuut werd de nederlaag definitief hoewel de grensrechter voor buitenspel vlagde. Stijn Meijer mocht verder van scheidsrechter Martens en bepaalde de eindstand op 3-1.

Bron: 1Limburg Nieuws