Home > Kerkrade helpt Oekraïne: ‘Geen vraag, je moet iets doen’

Kerkrade helpt Oekraïne: ‘Geen vraag, je moet iets doen’

feb 28, 2022 | 1Limburg, Dagbladen en Omroepen

Haar spontane hulpactie om een konvooi te organiseren richting het grensgebied met Oekraïne levert heel veel steun op.

Natasia Boom: “Warme kleren, luiers en dekens. We krijgen van alles binnen. Chauffeurs kunnen we nog wel gebruiken en geld om benzine te komen. Het wordt een lange tocht.” Woensdagochtend vertrekken ze. “We rijden met personenauto’s en kleine vrachtwagens richting opvangplaatsen voor vluchtelingen. De route die we kiezen is nog onzeker door de hele situatie. We dachten Polen maar misschien wordt het Slovenië. Hoe dan ook: we gaan.”

De Kerkraadse heeft geen familie of kennissen wonen in Oekraïne. Haar betrokkenheid is vanzelfsprekend, zegt ze. “Stel je voor dat jezelf in zo’n situatie komt. Dan ben je ook blij dat je hulp krijgt van anderen.”

Haar bedrijfspand aan de Lindenlaan in Kerkrade was een praktijk voor psychotherapie en wellness. Nu dient het als opslag voor alle hulpgoederen die mensen brengen. Het konvooi hoopt een depot te bereiken dat ingericht is door het leger van Oekraïne. Vanuit daar worden ook veldhospitalen bevoorraad.

“Op de terugreis nemen we een aantal vluchtelingen mee die we in Kerkrade en op andere plekken kunnen opvangen”, vertelt Boom. “We hebben contacten in Polen waar een groep mensen al op ons wacht om mee terug naar Nederland te reizen.”

Bron: 1Limburg Nieuws