Home > Russisch consulaat in Maastricht in blauw-geel beklad

Russisch consulaat in Maastricht in blauw-geel beklad

mrt 1, 2022 | 1Limburg, Dagbladen en Omroepen

Wel voor iedereen leesbaar is in blauw en geel gespoten de tekst “Hands off UKR”.

De Nederlandse consul liet zich eerder lovend over Poetin uit. Honorair Consul-Generaal Constantijn van Vloten (70) heeft een bedrijf in Sint Petersburg en is tevens consul van het Consulaat-Generaal van de Russische Federatie in Noord-Brabant en Limburg. Dat consulaat behartigt de belangen van Russische onderdanen in beide provincies.

Eerder in gesprek met L1 zei Van Vloten ook al dat Poetin niks verkeerd heeft gedaan. “Ik vind het jammer dat hij het niet eerder gedaan heeft”, zei hij over de acties van de Russische president.

De consul beschouwt de Russische president als de man die de Derde Wereldoorlog voorkomt. Volgens hem is er dan ook geen sprake van landjepik. “Het gaat om beveiliging. De veiligheid van Europa, Rusland en Oekraïne”, zei hij destijds. Hij rechtvaardigt de oorlog in ongeveer dezelfde bewoordingen als Poetin, en mogelijk heeft dat boze graffitispuiters op het idee gebracht zijn consulaat van een nieuw likje verf te voorzien.

Ook hebben onbekenden het naamplaatje van het consulaat aan Achter de Comedie uit de muur geschroefd. Om problemen te voorkomen, liet de consul de Russische vlag van het gebouw weghalen.

Bron: 1Limburg Nieuws