Home > ‘Max Verstappen verlengt contract en schrijft geschiedenis’

‘Max Verstappen verlengt contract en schrijft geschiedenis’

mrt 2, 2022 | 1Limburg, Sport

Dat meldt woensdagochtend.

De 24-jarige Verstappen rijdt sinds mei 2016 voor Red Bull en had nog een contract tot het eind van 2023. Volgens de krant zal Red Bull deze week aankondigen dat de coureur nog voor vier of vijf jaar extra tekent bij de Oostenrijkse renstal. Bronnen melden aan De Telegraaf dat het een “sensationele overeenkomst” is waardoor het de grootste deal in de geschiedenis van de Formule 1 wordt.

De verlenging voor een flink aantal jaren is volgens de krant niet verrassend aangezien bij andere teams ook langdurige contracten worden getekend. Zo tekende Charles Leclerc van Ferrari onlangs een contract van vijf jaar bij de Italiaanse renstal en verbond Lando Norris zich voor vier jaar aan McLaren.

Verstappen zou per jaar 40 tot 50 miljoen euro gaan verdienen. Daarmee wordt de twintigvoudig winnaar van een grand prix direct met afstand de beste betaalde Nederlandse sporter in de historie.

Verstappen maakte in mei 2016 de overstap van Toro Rosso naar Red Bull. Zijn eerste grand prix in de nieuwe bolide, in Spanje, wist hij direct winnend af te sluiten. In de jaren daarna werden Verstappen en zijn team steeds sterker. De Limburger won steeds meer races en behaalde steeds meer ereplaatsen.

Na twee derde plaatsen in het WK-klassement kon Verstappen afgelopen jaar voor het eerst echt strijden om de wereldtitel. In een titanenduel met Lewis Hamilton wist hij uiteindelijk in de allerlaatste ronde van het jaar, tijdens de Grand Prix van Abu Dhabi, de wereldtitel voor zich op te eisen.

Na het behalen van de wereldtitel sprak Verstappen al vol lof over het team en hintte hij al op een contractverlenging. “Ik hoop dat we dit nog 10 tot 15 jaar kunnen doen. Ik hoop bij hun te kunnen blijven”, zei hij een kleine drie maanden geleden. Die wens lijkt dus uit te gaan komen.

:

Over 2,5 week start het nieuwe Formule 1-seizoen in Bahrein. Eerst zijn op het circuit volgende week nog drie testdagen. Op 20 maart staat dan de Grand Prix van Bahrein op het programma waarin Verstappen voor het eerst met nummer één op zijn bolide aan de start zal staan van een race.

Bron: 1Limburg Sportnieuws