Home > Duidelijke bondscoach moet handbalsters naar het EK leiden

Duidelijke bondscoach moet handbalsters naar het EK leiden

mrt 2, 2022 | 1Limburg, Sport

“Hij is vooral heel erg duidelijk, daar hou ik wel van”, zegt international Inger Smits uit Geleen over Johansson. Het Nederlands team bereidt zich in Papendal voor op de EK-kwalificatiewedstrijden tegen Duitsland, donderdag en zaterdag.

Het had niet veel gescheeld of de Zweedse bondscoach was niet op tijd bij het trainingscentrum in Arnhem geweest. De 53-jarige Zweed is naast bondscoach van Nederland ook de trainer van het Russische clubteam Rostov-Don, vlak bij de grens met Oekraïne. Samen met zijn vrouw heeft hij vlak na het uitbreken van de oorlog zijn spullen gepakt en naar Nederland vertrokken. Hij weet niet of hij nog terug kan naar zijn club omdat het luchtruim inmiddels is gesloten. Ook is zijn Russische club uitgesloten van het spelen van internationale wedstrijden.

Johansson maakte wel indruk op de drie Limburgse internationals Inger Smits, Larissa Nusser en Claudia Rompen. Larissa Nusser: “Hij heeft wel uitstraling ja. Hij weet ook precies wat hij wil en laat dat goed merken. Hij wil de ervaring die hij heeft opgedaan in Oost-Europa meegeven aan ons, vooral defensief. Maar hij wil ook de goede dingen die we al doen, behouden”, zegt uit de Born afkomstige handbalster.

Johansson is de opvolger van Monique Tijsterman. Onder leiding van Tijsterman wisten de handbalvrouwen afgelopen december niet de kwartfinales van het WK te bereiken. De handbalbond besloot kort na het WK de samenwerking met de in Sittard wonende coach niet te verlengen.

:

Donderdag is al meteen de eerste test voor de nieuwe bondscoach. Dan speelt Oranje de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Duitsland in Krefeld. Zaterdag is de thuiswedstrijd in Rotterdam. Het Topsportcentrum in de havenstad was binnen een kwartier uitverkocht. Nederland staat bovenaan in de kwalificatiepoule, waarin verder ook Griekenland en Wit-Rusland zitten. “We gaan voor twee keer winst tegen Duitsland, dan zijn we sowieso zeker van het EK”, zegt Smits. Overigens is de Duitse ploeg is niet compleet door verschillende oorzaken.

Bron: 1Limburg Sportnieuws