Home > GGD’en schalen op: ‘Aantal testafspraken fors gestegen’

GGD’en schalen op: ‘Aantal testafspraken fors gestegen’

mrt 2, 2022 | 1Limburg, Dagbladen en Omroepen

Zo ziet GGD Noord-Limburg deze woensdag een toename van 60 procent ten opzichte van maandag.

Een woordvoerder laat weten dat de testcapaciteit wordt opgeschaald. “Onze capaciteit moeten we opschalen, we groeien mee als we het aantal aanvragen zien groeien. Deze woensdag hebben we bijna 4000 afspraken die geweest zijn of nog plaatsvinden. Ons plafond is circa 4200 per dag.”

De GGD Noord-Limburg ziet ook al een lichte stijging van het aantal positieve coronatesten: “Dat kan komen omdat er ook meer testen worden afgenomen. Het is nog te vroeg om te zeggen of dat ook door carnaval komt.”

De GGD Zuid-Limburg heeft haar testcapaciteit ten opzichte van vorige week al ruim verdubbeld van maximaal 2000 naar 4250 testafspraken. “We zijn ontzettend druk. We hadden de testcapaciteit vooraf al verhoogd omdat we van tevoren al dachten dat er deze week een verhoging zou zijn.”

Een woordvoerder laat weten dat voor donderdag ook al veel afspraken staan ingepland. “Stel dat het woensdagavond of donderdagochtend blijkt dat er te weinig plekken over zijn, kan er verder worden opgeschaald.”

Over het aantal positieve coronatesten in Zuid-Limburg door de carnavalsperiode kan de organisatie nog niks zeggen.

Het aantal nieuwe coronagevallen is woensdag fors gestegen. Tussen dinsdagochtend en woensdagochtend zijn 48.503 positieve tests geregistreerd in Nederland. Dat is het hoogste aantal in twee weken tijd. Ook het gemiddelde loopt op, komt naar voren uit de dagelijkse cijfers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM).

Bron: 1Limburg Nieuws