Home > Horst herdenkt doodgestoken Guus (21) met stille tocht

Horst herdenkt doodgestoken Guus (21) met stille tocht

mrt 2, 2022 | 1Limburg, Dagbladen en Omroepen

De vriendengroep wil hem zo in gedachten houden en tonen hoe geliefd hij was.

De tocht begint om 19:00 uur bij Boscafé Het Maasdal, waar Guus werkte. Onderweg wordt er een stop gemaakt bij voetbalclub Wittenhorst. Daar speelde hij in het elfde elftal. Bij het sportpark worden fakkels afgestoken. De tocht eindigt op het Lambertusplein in het centrum van Horst, waar maandagavond de fatale steekpartij plaatsvond.

Maandagavond rond 19:30 uur ging het mis. Toen Guus een ruzie wilde sussen, werd hij neergestoken. De hulpdiensten rukten massaal uit. Het slachtoffer werd nog gereanimeerd, maar hulp mocht niet meer baten.

Voor de steekpartij zit een 19-jarige verdachte uit Tienray vast. Hij wordt verdacht van doodslag. Justitie denkt namelijk dat Guus opzettelijk om het leven is gebracht. De verdachte wordt vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris.

De politieke partijen in Horst aan de Maas hebben gezamenlijk besloten om hun campagnes voor de gemeenteraadsverkiezingen vanwege het incident aan te passen. ‘De komende periode hoort in het teken te staan van het verwerken van het verdriet en het vinden van troost bij elkaar. Daarom hebben we besloten om onze campagnes deze week sober te houden’, schrijven ze in hun gezamenlijke verklaring De politieke partijen houden geen publieke activiteiten en plaatsen niets op sociale media.

Bron: 1Limburg Nieuws