Home > Man uit Reuver onterecht aangezien als terrorismeverdachte

Man uit Reuver onterecht aangezien als terrorismeverdachte

mrt 3, 2022 | 1Limburg, Dagbladen en Omroepen

Dat laat het Openbaar Ministere donderdag weten. De politie pakte de jongeman op, omdat er verdenkingen waren dat hij lid zou zijn van een terroristische organisatie.

De tiener zat in een chatgroep op Telegram waar instructies werden gedeeld voor het maken van explosieven en bomgordels. Vorig jaar april werd in Frankrijk al iemand uit dezelfde chatgroep opgepakt, omdat er aanwijzingen waren dat zij een zelfmoordaanslag op een kerk wilde plegen.

De inwoner van Reuver werd opgepakt op aanwijzing van de AIVD. Tijdens de doorzoeking bij hem thuis werden geen wapens, explosieven of jihadistisch materiaal gevonden. Een aantal weken na zijn aanhouding werd hij weer vrijgelaten.

Uit politieonderzoek werd duidelijk dat in de chatgroep islamitische liederen, waaronder ook jihadistische, werden gedeeld. Maar daaruit bleek ook dat de Limburger niets met de IS of jihadistische gedachtegoed heeft. “Integendeel, het politieonderzoek wijst uit dat de man er duidelijk afkeer van heeft”, schrijft het OM. Ook is er bevestiging van Franse autoriteiten dat de man geen enkele betrokkenheid had bij het aanslagplan van de aangehouden vrouw.

De strafzaak tegen de 19-jarig wordt daarom geseponeerd.

Bron: 1Limburg Nieuws