Home > Deal rond: Verstappen rijdt tot en met 2028 voor Red Bull

Deal rond: Verstappen rijdt tot en met 2028 voor Red Bull

mrt 3, 2022 | 1Limburg, Sport

Daarmee wordt Verstappen de beste verdienende Nederlandse sporter allertijden.

Eerder deze week meldde De Telegraaf al dat een contractverlenging in de lucht hing. De Limburger had nog tot eind volgend jaar een contract bij Red Bull. Met het nieuwe contract blijft Verstappen tot en met eind 2028 verbonden aan de Oostenrijkse renstal.

:

Verstappen zegt in een reactie op Twitter: “Ik ben heel erg trots om te kunnen melden dat ik bij Red Bull blijf tot en met 2028. Ik houd van dit team en ben erg blij dat we dit avontuur voor lange tijd kunnen voortzetten. We hebben al veel bereikt, maar we zijn nog lang niet klaar.”

Verstappen maakte in 2016, tijdens het seizoen, de overstap van Toro Rosso naar Red Bull. Sindsdien won hij 20 grand prixs en werd hij afgelopen jaar als eerste Nederlander wereldkampioen in de Formule 1.

Volgens bronnen is de contractverlenging de grootste en lucratiefste deal ooit in de Formule 1. Verstappen zou 40 tot 50 miljoen euro per jaar gaan verdienen, exclusief sponsordeals. Daarmee wordt hij ook met afstand de beste verdiende Nederlandse allertijden.

Bron: 1Limburg Sportnieuws