Home > Deal rond: Verstappen rijdt tot en met 2028 voor Red Bull

Deal rond: Verstappen rijdt tot en met 2028 voor Red Bull

mrt 3, 2022 | 1Limburg, Dagbladen en Omroepen

Daarmee wordt Verstappen de beste verdienende Nederlandse sporter allertijden.

Eerder deze week meldde De Telegraaf al dat een contractverlenging in de lucht hing. De Limburger had nog tot eind volgend jaar een contract bij Red Bull. Met het nieuwe contract blijft Verstappen tot en met eind 2028 verbonden aan de Oostenrijkse renstal.

:

Verstappen zegt in een reactie op Twitter: “Ik ben heel erg trots om te kunnen melden dat ik bij Red Bull blijf tot en met 2028. Ik houd van dit team en ben erg blij dat we dit avontuur voor lange tijd kunnen voortzetten. We hebben al veel bereikt, maar we zijn nog lang niet klaar.”

De teambaas van Red Bull, Christian Horner, noemt de contractverlenging een ‘echte intentieverklaring’. “Onze directe focus ligt op het behouden van de wereldtitel, maar deze deal laat ook zien dat Verstappen deel uitmaakt van onze lange termijnplanning. Nu onze Red Bull Powertrains-divisie werkt aan de nieuwe reglementen voor motoren in 2026, wilden we verzekerd zijn van de beste coureur op de grid voor die auto.”

Verstappen maakte in 2016, tijdens het seizoen, de overstap van Toro Rosso naar Red Bull. Sindsdien won hij 20 races en werd hij afgelopen jaar als eerste Nederlander wereldkampioen in de Formule 1.

Volgens bronnen is de contractverlenging de grootste en lucratiefste deal ooit in de Formule 1. Verstappen zou 40 tot 50 miljoen euro per jaar gaan verdienen, exclusief sponsordeals. Daarmee wordt hij ook met afstand de beste verdienende Nederlandse sporter allertijden.

Bron: 1Limburg Nieuws