Home > Oranjevrouwen willen twee keer winnen van Duitsland

Oranjevrouwen willen twee keer winnen van Duitsland

mrt 3, 2022 | 1Limburg, Sport

Het Nederlands team speelt donderdagavond de uitwedstrijd tegen Duitsland in Krefeld en komende zaterdag komen de Duitsers op bezoek in Rotterdam.

De handbalsters hebben deze week de eerste trainingen gehad onder leiding van de nieuwe bondscoach Per Johansson. En dat beviel Larissa Nusser wel. “Wij hebben nog wel eens de neiging om alles mooi, technisch verzorgd op te lossen. Maar hij wil gewoon dat we foutjes van de tegenstander meteen afstraffen. Het hoeft niet altijd mooi handbal te zijn van hem.”

Inger Smits genoot van de eerste pittige trainingen onder Johansson. “We hebben echt goed getraind onder hem. Je merkt dat hij veel internationale ervaring heeft. Toen deze groep medailles begon te pakken, deden we dat vanuit een goede dekking en snelle tegenaanval. De afgelopen jaren hadden we daar meer moeite mee. Als wij onze dekking weer zo goed krijgen, dan komen we weer terug in ons spel waar we zo goed in zijn. Hij kan ons daarbij helpen.”

De drie Limburgse speelsters, Nusser, Smits en Claudia Rompen kijken vooral uit naar komende zaterdag. “Dan zit in Rotterdam de hele zaal vol. Dat is wel even een contrast met de laatste maanden.” Zaterdag speelt het Nederlands team om 16.00 uur in een uitverkocht Topsportcentrum de EK-kwalificatiewedstrijd. Oranje voert de poule met Duitsland, Griekenland en Wit-Rusland, aan.

Bron: 1Limburg Sportnieuws