Home > Stille tocht Horst voor Guus: ‘Steun elkaar waar nodig’

Stille tocht Horst voor Guus: ‘Steun elkaar waar nodig’

mrt 3, 2022 | 1Limburg, Dagbladen en Omroepen

Onderweg stopt de stoet ook bij voetbalclub Wittenhorst. Daar speelde Guus in het elfde elftal. Bij het sportpark worden fakkels afgestoken.

De vriendengroep wil hem zo in gedachten houden en tonen hoe geliefd hij was. De twintiger kwam op carnavalsmaandag om het leven bij een steekpartij op het Lambertusplein.

Voor aanvang van de stille tocht hield burgemeester Ryan Palmen een korte toespraak: “We doen de stille tocht met elkaar. Op een manier die bij Guus paste: verbonden, met elkaar en deze keer met wat minder gezelligheid en minder kabaal. Vooral in stilte.”

Hij hoopt dat de aanwezige mensen steun bij elkaar vinden: “Horst laat zien dat we niet veranderd zijn door wat er gebeurd is. We zijn een sterke samenleving waarin we er voor elkaar willen zijn, elkaar willen steunen. Zeker op momenten waarop dat het hardst nodig is.”

Maandagavond rond 19:30 uur ging het mis. Toen Guus een ruzie wilde sussen, werd hij neergestoken. De hulpdiensten rukten massaal uit. Het slachtoffer werd nog gereanimeerd, maar hulp mocht niet meer baten.

Voor de steekpartij zit een 19-jarige verdachte uit Tienray vast. Hij wordt verdacht van doodslag. Justitie denkt namelijk dat Guus opzettelijk om het leven is gebracht. De verdachte wordt vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris.

Bron: 1Limburg Nieuws