Home > Handbalsters verslaan Duitsland in EK kwalificatieduel

Handbalsters verslaan Duitsland in EK kwalificatieduel

mrt 3, 2022 | 1Limburg, Sport

De wedstrijd werd voor 1800 toeschouwers gespeeld in De Yalya Arena in Krefeld.

Met deze overwinning maakt de Nederlands ploeg een flinke stap richting kwalificatie voor het Europees Kampioenschap.

Larissa Nusser uit Born en Inger Smits uit Geleen kregen van debuterend bondscoach Per Johansson speeltijd. De Zweed had Claudia Rompen uit Mechelen buiten wedstrijdselectie gelaten. De doelvrouw moest genoegen nemen met een plek op de tribune.

Nederland had na een kwartier spelen een 6-3 voorsprong opgebouwd. De Duitse ploeg wist de achterstand echter nog voor de pauze weg te werken. De ruststand was 12-10 in het voordeel van de Duitse handbalsters.

Na zes minuten spelen in de tweede helft had Nederland de achterstand weggewerkt (14-14). De Nederlandse ploeg kende daarna een sterke fase waarin ze vier doelpunten uitliep (18–22).

De Duitse ploeg was ondanks de steun van het thuispubliek niet meer bij machte om de achterstand weg te werken.

Door deze overwinning verstevigt Nederland zijn koppositie in de kwalificatiepoule. Duitsland staat tweede met drie punten achterstand. Griekenland en Wit-Rusland volgen op grotere afstand. Op dit moment is het onzeker op welke manier men omgaat met de wedstrijden met Wit-Rusland.

De thuiswedstrijd tegen Duitsland wordt zaterdag in Rotterdam gespeeld. Alle toegangskaarten voor dit duel waren binnen een kwartier verkocht.

De Europese titelstrijd wordt van 4 november 2022 tot en met 20 november 2022 in Noord-Macedonië, Slovenië en Montenegro gespeeld.

Bron: 1Limburg Sportnieuws