Home > Limburgse hulp voor gestrand Oekraïens gezin

Limburgse hulp voor gestrand Oekraïens gezin

mrt 4, 2022 | 1Limburg, Dagbladen en Omroepen

De man, vrouw en hun twee kinderen mochten volgens in een hotel in Venray de nacht doorbrengen, terwijl de kapotte auto in een garage in Ysselsteyn werd gemaakt.

De politie kreeg donderdagochtend een melding dat een man de snelweg over probeerde te steken richting een tankstation. Het bleek te gaan om een aangeslagen Oekraïner. De man was vanuit Engeland, waar hij werkt, in zijn auto gesprongen om zijn vrouw en kinderen van 7 en 11 jaar oud uit Oekraïne te halen. Maar tijdens de vlucht, die al drie dagen duurde, had hun auto er de brui aan gegeven.

Het gezin bracht die nacht door in de wagen. De volgende ochtend wilde de vader van het gezin bij de benzinepomp eten en drinken kopen, weet de regionale omroep. De poging om de snelweg over te steken leverde een gevaarlijke situatie op, waarvoor de politie donderdagochtend werd gewaarschuwd. De Oekraïner werd met een politiewagen naar zijn gezin aan de overkant gebracht.

De auto werd door de ANWB naar een autogarage in Ysselsteyn gebracht. De aircopomp bleek het begeven te hebben. Maar dat euvel kon niet meteen gerepareerd worden. Daarvoor moesten onderdelen besteld worden, wat betekende dat het gezin nog niet dezelfde dag haar weg kon vervolgen.

Er kwam een aanbod om de nacht in een hotel in Venray door te brengen. De kosten van die overnachting heeft de gemeente voor haar rekening genomen. Ook hoefden de kosten voor de reparatie niet door het gezin betaald te worden.

De auto kon vrijdagochtend opgepikt worden, waarna het Oekraïense gezin de reis naar Engeland voort kan zetten.

Bron: 1Limburg Nieuws