Home > 1Lunch: Oekraïens gezin op weg geholpen met Limburgse hulp

1Lunch: Oekraïens gezin op weg geholpen met Limburgse hulp

mrt 4, 2022 | 1Limburg, Dagbladen en Omroepen

Huiseigenaren uit de gemeente Beesel zijn dit jaar fors meer kwijt aan woonlasten dan in 2021. De stijging van 15,6 procent is het hoogst van Limburg. De woonlasten stijgen in alle Limburgse gemeenten, met uitzondering van Mook en Middelaar.

Horecagelegenheden en winkeliers in Horst aan de Maas doen mee aan een inzamelingsactie tegen zinloos geweld na de dood van Guus Janssen uit Horst. De overgebleven munten van de Hôrster Carnavals Parade kunnen gedoneerd worden in collectebussen. Het geld dat daarmee wordt opgehaald, wordt gedoneerd aan de Landelijke StichtingTegenZinloosGeweld.

Tom Dumoulin ontbreekt zaterdag in de Strade Bianche. De Maastrichtenaar is niet fit en moet de Italiaanse klassieker over gravelwegen aan zich voorbij laten gaan.

De bestuurder vaneen busje is vanochtend gewond geraakt. Hij raakte met zijn voertuig op de A73 van de weg en kwam uiteindelijk op het spoor bij Swalmen terecht. Treinen konden daardoor tussen Swalmen en Roermond uren niet rijden.

Een Oekraïens gezin dat tijdens de vlucht voor de oorlog op de A67 bij Asten met de auto strandde, kan dankzij Limburgse hulp weer hun weg vervolgen. De man, vrouw en hun twee kinderen mochten volgens in een hotel in Venray de nacht doorbrengen, terwijl de kapoote auto in een garage in Ysselsteyn werd gemaakt.

Bron: 1Limburg Nieuws