Home > Tiener (19) bekent fatale steekpartij Horst

Tiener (19) bekent fatale steekpartij Horst

mrt 4, 2022 | 1Limburg, Dagbladen en Omroepen

Dat laat de rechtbank Limburg vrijdag weten.

De tiener is vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris. Die heeft beslist dat de 19-jarige verdachte uit Tienray langer vast blijft zitten. De rechtbank laat verder weten dat de tiener veel spijt heeft van zijn daad en meewerkt aan het onderzoek.

De 19-jarige wordt verdacht van doodslag. Hij zit nu in volledige beperking, wat betekent dat hij alleen contact met zijn advocaat mag hebben.

Maandagavond rond 19:30 uur ging het mis op het Lambertusplein in Horst. Toen Guus een ruzie wilde sussen, werd hij neergestoken. De hulpdiensten rukten massaal uit. Het slachtoffer werd nog gereanimeerd, maar hulp mocht niet meer baten. Na de fatale steekpartij werden de carnavalsactiviteiten stilgelegd. Later die avond hield de politie de man uit Tienray aan op basis van getuigenverklaringen.

De dood van Guus slaat in als een bom in Horst. Donderdagavond liepen ruim 4000 mensen mee in een stille tocht. Vrienden en dierbaren van de overleden Guus organiseerden een route van Boscafé Het Maasdal waar hij werkte naar het Lambertusplein in het centrum van het dorp.

Bron: 1Limburg Nieuws