Home > Limburgers in actie voor Oekraïne: hier kan je helpen

Limburgers in actie voor Oekraïne: hier kan je helpen

mrt 4, 2022 | 1Limburg, Dagbladen en Omroepen

Sommigen zamelen kleding of eerste levensmiddelen in en anderen zijn weer een doneeractie gestart. In onderstaand overzicht zie je waar je je steentje kan bijdragen in de provincie.

Tijdens de vastelaovend in Beek is een bedrag van 3500 euro opgehaald, maar de inzamelingsactie is nog niet voorbij. Via kan er nog steeds worden gedoneerd.

Op de Zonnestraat 8a in Brunssum kunnen mensen luiers, medische artikelen, babyvoeding, toiletartikelen en thermokleding inleveren. Dit kan vrijdag tussen 18:30 en 21:30 uur.

Op de Breukerweg 174 in Heerlen kan er tot vrijdagavond 17:00 uur babyvoeding en thermokleding worden gedoneerd. Deze zullen naar de Pools/Oekraïense grens werden gebracht.

De Music Dome in Kerkrade 10 procent van alle kaartverkopen in maart aan Giro555. Ook kunnen bezoekers doneren in een collectebus.

Op de Heerderdwarsstraat kunnen mensen luiers, medische artikelen, babyvoeding, toiletartikelen en thermokleding inleveren. Dit kan tot 18:00 uur zaterdagavond.

Brouwerij Eikkaterke uit Kessel-Eik 25 procent van de online opbrengsten aan Giro555.

Inwoners van Peel en Maas met hun wortels in Oekraïne zijn een gestart om hun moederland te helpen.

Bij de parochiekerken in Born en Papenhoven wordt zaterdag tussen 10:00 en 14:00 uur een inzamelingsactie gehouden. Kleding, slaapzakken, medicijnen, houdbaar voedsel en babyspullen zijn allemaal welkom. Via is meer informatie te lezen.

Op de Steenweg 72, Economiestraat 16 en Industriestraat 31b in Sittard kunnen mensen luiers, medische artikelen, babyvoeding, toiletartikelen en thermokleding inleveren. Dit kan tot 18:00 uur zaterdagavond.

Bij alle Albert Heijn-supermarkten in Limburg kun je je statiegeldbonnetje inleveren waarna het opgespaarde geld zal worden gedoneerd aan Giro555.

Bron: 1Limburg Nieuws