Home > Russisch consulaat in Maastricht wederom beklad

Russisch consulaat in Maastricht wederom beklad

mrt 4, 2022 | 1Limburg, Dagbladen en Omroepen

Saillant detail: de eerdere bekladdingen waren net weggehaald.

Eerder deze week stond er in blauw en geel de tekst ‘Hands off UKR’ op de ramen van het pand Achter de Comedie te lezen. Verder is het naamplaatje van het consulaat aan Achter de Comedie uit de muur geschroefd. Om problemen te voorkomen, is ook Russische vlag van het gebouw weggehaald.

De Nederlandse consul liet zich eerder lovend over Poetin uit. Honorair Consul-Generaal Constantijn van Vloten (70) heeft een bedrijf in Sint Petersburg en is tevens consul van het Consulaat-Generaal van de Russische Federatie in Noord-Brabant en Limburg. Dat consulaat behartigt de belangen van Russische onderdanen in beide provincies. Eerder in gesprek met L1 zei Van Vloten ook al dat Poetin niks verkeerd heeft gedaan. “Ik vind het jammer dat hij het niet eerder gedaan heeft”, zei hij over de acties van de Russische president.

Hij rechtvaardigt de oorlog in ongeveer dezelfde bewoordingen als Poetin. Waarschijnlijk hebben graffitispuiters het daarom op het consulaat voorzien. Van Vloten wil niet reageren op de bekladdingen.

Door de oorlog in Oekraïne hebben veel Limburgers een hulpactie opgestart om de Oekraïners te helpen. Sommigen zamelen kleding of eerste levensmiddelen in en anderen zijn weer een doneeractie gestart. In onderstaand overzicht zie je waar je je steentje kan bijdragen in de provincie.

Bron: 1Limburg Nieuws