Home > VVV-Venlo en FC Volendam houden elkaar in evenwicht

VVV-Venlo en FC Volendam houden elkaar in evenwicht

mrt 4, 2022 | 1Limburg, Sport

Voor aanvang van de wedstrijd werd een minuut stilte gehouden ter nagedachtenis aan Guus Janssen, die maandagavond in Horst het slachtoffer werd van zinloos geweld.

VVV-Venlo trok direct ten aanval en dat leidde na enkele minuten tot een voorzet van Carl Johansson, die Joeri Schroijen wilde bedienen. Schroijen kreeg de bal echter op zijn knie. Ook Volendam liet zich in de aanvangsfase niet onbetuigd. Daryl van Mieghem legde de bal voor bij de tweede paal, maar Robert Mühren kopte naast. Twee minuten later passte Rayan el Azrak op Nick Venema, die op doelman Barry Lauwers afging. De Volendam-goalie tikte de bal echter tot hoekschop.

VVV werd steeds dreigender en kreeg kansen. Joeri Schroijen stuurde Nick Venema weg, maar Damon Mirani was sneller dan Venema. Eerder had van Mieghem de bal vanaf de rand van de zestien over het Venlose doel geschoten.

Het regende kansen voor VVV, maar ook Bilal en Walid Ould-Chikh zorgden voor gevaar aan de overkant. Hun doelpogingen waren een prooi voor Van Crooij. Tien minuten voor rust counterde VVV. Kees de Boer heroverde de bal na balverlies van Nick Venema, maar een schot van El Azrak op doel leverde niet meer dan een hoekschop op.

Kort voor rust kreeg Stan van Dijck een dot van een kans, maar hij kreeg de bal niet in het Volendamse doel. Ook in blessuretijd veranderde de stand niet.

Volendam kreeg al direct na de hervatting een prachtkans om de score te openen. Gaetano Pio Oristanio wipte de bal over de VVV-defensie, waarna Robert Mühren het leer tegen de paal knalde. Even later kreeg El Azrak een grote kans voor VVV. Hij liep de zestienmeter binnen en schoot van van dichtbij de bal op doelman Barry Lauwers.

VVV had het daarna even moeilijk tegen de Volendammers. In de 57e minuut beging Boy Deul aan de rand van het strafschopgebied een overtreding op Carl Johansson, waarna Rayan El Azrak de vrije trap in de muur schoot.

Halverwege de tweede helft kreeg Joeri Schroijen de kans te scoren. Hij pakte de terugvallende bal op, schoot, maar miste. Direct daarna schoot Francesco Antonucci aan de overkant naast. Een kwartier voor tijd schoot Bilal Ould-Chikh de bal na gepingel loeihard tegen de paal. Walid Ould-Chikh schopte daarna de bal over het doel van Delano van Crooij.

Acht minuten voor tijd was Nick Venema dicht bij een treffer. Zijn schot was echter te zacht en een verdediger van Volendam kon de bal twee meter voor de doellijn over de achterlijn trappen. Twee minuten later kreeg Kees de Boer zijn tweede gele kaart en moest VVV met tien man verder.

In blessuretijd tikte Delano van Crooij een kopbal van Boy Deul tot hoekschop en redde daarmee de meubelen.

Bron: 1Limburg Sportnieuws