Home > Foutloos Roda JC boekt eenvoudige zege

Foutloos Roda JC boekt eenvoudige zege

mrt 4, 2022 | 1Limburg, Dagbladen en Omroepen

Roda JC wist de laatste vier wedstrijden niet meer te winnen. Hierdoor was een overwinning tegen de nummer 16 van de Keuken Kampioen Divisie zeer welkom in de strijd om de play-off plekken aan het einde van het seizoen.

Roda was in de openingsfase duidelijk de betere ploeg. FC Dordrecht wist geen enkele keer in de buurt van het doel van Rody de Boer te komen. In de 20ste minuut beloonde Roda zich optimaal door maar liefst twee doelpunten binnen één minuut te maken. Allereerst was het aanvoerder Richard Jensen die vanuit een corner de bal laag in de hoek kopte voor de 1-0. Na de aftrap werd de bal snel heroverd waardoor een nieuwe aanval tot stand kwam. Het schot van Bryan Limbombe werd afgeslagen waardoor de bal via het hoofd van Dylan Vente opnieuw achter doelman Liam Bossin viel.

Zo was er geen enkel vuiltje aan de lucht voor de ploeg van Jurgen Streppel. Ook in het restant van de eerste helft was het eenrichtingsverkeer richting het doel van FC Dordrecht. Ondanks dat doelman Bossin een weifelende indruk maakte, kon hij de schade beperken tot de 2-0 ruststand in het voordeel van Roda JC.

Op voorhand leek Dordrecht een ploeg waar rekening mee gehouden moest worden. Ondanks de 16e plaats gingen de laatste drie wedstrijden niet verloren. Wellicht dat het ontbreken van spits Seydine N’Diaye en de commotie daaromtrent toch van invloed was op de ploeg van Michele Santoni. N’Diaye werd vorige week racistisch bejegend in de wedstrijd tegen MVV en ontbrak nu in de selectie tegen Roda JC.

Roda JC leek het rustiger aan te doen in de tweede helft en hield de wedstrijd makkelijk onder controle. FC Dordrecht werd geen enkel moment gevaarlijk in het Parkstad Limburg Stadion. In de 69ste minuut zette Roda nog een keer aan met de 3-0 als resultaat. Een vloeiende aanval eindigde bij Vente die zijn tweede doelpunt van de avond kon binnen schieten.

Vente was in de 77ste minuut al dicht bij zijn hattrick, maar toen stond Bossin nog in de weg. In de 85ste minuut kon Bossin de hattrick niet meer voorkomen nadat Vente de voorzet van Amir Absalem binnen tikte. Zo beleefde Roda een eenvoudige avond in eigen huis tegen FC Dordrecht. Dankzij de 4-0 overwinning staat Roda JC weer wat steviger op de achtste plaats, de plaats die recht geeft op de play-offs aan het einde van het seizoen.

Bron: 1Limburg Nieuws