Home > Poels en Teunissen van start in de Rit naar de Zon

Poels en Teunissen van start in de Rit naar de Zon

mrt 5, 2022 | 1Limburg, Dagbladen en Omroepen

Beide Limburgse wielrenners zullen in de Rit naar de Zon, zoals deze koers ook wel genoemd wordt, hun kopmannen in de jacht op de eindzege gaan ondersteunen.

Wout Poels zal bij Team Bahrain-Victorious Jack Haig bijstaan. Mike Teunissen gaat met zijn ploeggenoten bij Team Jumbo-Visma voor een eindoverwinning voor kopman Primož Roglic.

Bij de ploeg van Wout Poels wordt Jack Haig als renner voor het klassement naar voren geschoven. Ploegleider bij Team Bahrain-Victorious, Neil Stephens, laat weten dat er ook rekening gehouden moet worden met een uitstekende Wout Poels: “Wout Poels, is echt goed in vorm. Hij heeft net de Ruta del Sol heeft gewonnen.” Poels moet samen met Gino Mader kopman Haig in de bergetappes ondersteunen. Indien de kans zich voor doet zal Poels, net als in de door hem onlangs gewonnen Ruta del Sol, ook voor eigen succes kunnen rijden.

In 2018 leek Poels in Parijs-Nice op weg naar een topklassering. Hij won de vierde etappe en nestelde zich daarmee op de tweede plaats in het algemeen klassement. In de zesde etappe van Sisteronne naar Vence ging Poels op jacht naar de leiderstrui, maar kwam ten val en moest de strijd staken.

Bij de ploeg van Mike Teunissen, Team Jumbo-Visma, zal alles in het teken staan om Primož Roglic aan de eindoverwinning te helpen. Vorig jaar leek de Sloveen op weg naar de eindwinst, een valpartij in de laatste etappe dwarsboomde dat succes.

Naast het bijstaan van zijn kopman, is voor Mike Teunissen deze koers ook belangrijk in zijn voorbereiding op het klassieke voorjaar. Teunissen kan in deze wedstrijd zijn vorm voor de naderende koersen verder aanscherpen. Na Parijs-Nice heeft de uit Ysselsteyn afkomstige renner onder andere de klassiekers Milaan-San Remo, Gent-Wevelgem, Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix op het programma staan.

De eerste twee etappes in Parijs-Nice zijn traditiegetrouw een prooi voor de sprinters. Pas in de derde etappe krijgen de renners een lastiger parcours voorgeschoteld. Toch zullen op dinsdag sprinters, die de beklimming van de Côte de Le Peyroux, op 25 kilometer van de aankomst in Dun-le-Palestel overleven, een kans op dagsucces maken.

Op woensdag staat een korte maar venijnige tijdrit op het programma. Vooral het laatste stuk van de dertien kilometer tellende rit tegen de klok is behoorlijk pittig. De laatste 750 meter gaan steil omhoog met uitschieters tot 14 procent. Het klassement zal na deze tijdrit door elkaar gehusseld zijn. Vanaf donderdag is deze editie van de Rit naar de Zon een kolfje naar de hand van de echte klimmers. In vier dagen tijd moeten maar liefst 17 cols beklommen worden, voordat de renners zondag de zee in finishplaats Nice te zien krijgen.

Bron: 1Limburg Nieuws