Home > Sjors Ultee verwacht echte vechtwedstrijd tegen PEC Zwolle

Sjors Ultee verwacht echte vechtwedstrijd tegen PEC Zwolle

mrt 5, 2022 | 1Limburg, Sport

Fortuna Sittard kan een grote slag slaan deze week in de strijd tegen degradatie. Zondagavond speelt de nummer zestien van de eredivisie tegen PEC Zwolle dat onderaan staat. Volgende week zondag komt Willem II, dat vlak boven Fortuna op de ranglijst staat, op bezoek.

Sjors Ultee noemt winst cruciaal, maar geeft toe dat de winst voor PEC Zwolle nóg crucialer is. “Ik kan me voorstellen dat bij PEC de instelling is: alles of niks. Zij zullen het gevoel hebben dat als ze verliezen, dat het dan klaar is.” Ultee rekent zich nog niet rijk. “Als we winnen zijn we er nog lang niet. Dan gaat meteen het vizier op Willem II.” Mocht Fortuna zondag de drie punten bijschrijven dan wordt het gat met de nummer laatst vijf punten. Daar komt nog bij dat Fortuna een duel minder heeft gespeeld.

Ultee probeert zijn ploeg zo veel mogelijk voor te bereiden op de druk die bij zo’n wedstrijd komt kijken. “Ik ben niet zo zeer bezig met tactiek maar wel met ‘gevoel’. Vertrouwen geven, situaties uitleggen aan de hand van videobeelden, gesprekken voeren over hoe je sámen de strijd moet aangaan en het belangrijkste: dat ze elkaar moeten helpen in de wedstrijd.’

De afsluitende training zaterdagochtend zou eigenlijk op de velden bij FC Geleen-Zuid plaatsvinden, maar vanwege grote drukte daar werd de training verplaatst naar Buchten. Dit tot lichte irritatie van Ultee. “Omdat in Geleen het veld er beter bij lag hadden we juist daar een veld gereserveerd maar er is ergens iets misgegaan.” En dus moest de selectie uitwijken naar het hobbelige veld in Buchten. “De club is aan het groeien en dat gaat soms gepaard met groeipijn”, verzucht Ultee.

De trainer kan beschikken over een nagenoeg fitte selectie, alleen de zieke Ryan Johansson ontbreekt en Marco Verratti is nog niet wedstrijdfit. De wedstrijd is zondagavond om 20.00 uur live te volgen via L1 radio.

Bron: 1Limburg Sportnieuws