Home > Lions naar Final Four en winst voor Bevo

Lions naar Final Four en winst voor Bevo

mrt 6, 2022 | 1Limburg, Sport

Lions keek in Kwintsheul tot halverwege de eerste helft tegen een kleine achterstand aan, maar kwam bij 10-10 langszij. Ook bij rust was de stand gelijk, 14-14. In de 2e helft maakte de ploeg van trainer Christoph Jauernik bij 17-17 het verschil. De marge bedroeg twee à drie treffers totdat Lions nog een keer aanzette. Via onder andere Robin Leunissen en Peter Schmeits liep Lions uit tot zeven doelpunten, eindstand 26-33.

Naast het Sittardse team is het Belgische Bocholt zeker van deelname. Bocholt eindigt in de BENE-league competitie als eerste.Het viertal finalisten wordt aan het eind van deze maand gecompleteerd door Aalsmeer en Sporting Pelt (Neerplet). Die Belgisch-Limburgse club versloeg mede-kanshebber Volendam in een rechtstreeks duel (33-28).

Lions heeft na 20 wedstrijden één punt meer dan Neerpelt. Dinsdagavond 8 maart spelen de beide clubs in Sittard de inhaalwedstrijd tegen elkaar. De laatste speelronde staat voor zaterdag 12 maart op het programma. Lions speelt ook dan thuis, tegen Hasselt. Sporting Pelt gaat op bezoek bij Visé. Aalsmeer speelt thuis tegen het laaggeplaatste Atomix.

Herpertz Bevo deed al niet meer mee om de prijzen maar winst in en tegen Hasselt was welkom. De ploeg uit Panningen had een makkelijke avond: 20-32. Via een 7-11 voorsprong na 20 minuten werd de 10-14 ruststand bereikt. Toen de 14-20 van Dario Polman na goed tien minuten in de 2e helft werd gevolgd door de 14-21 was de wedstrijd beslist.

Bevo besluit de BENE-league met een thuiswedstrijd tegen Hurry-Up.

Bron: 1Limburg Sportnieuws