Home > Video: Coronalessen worden nu gebruikt bij andere zorg

Video: Coronalessen worden nu gebruikt bij andere zorg

mrt 6, 2022 | 1Limburg, Dagbladen en Omroepen

Huisarts Kay Liedekerken uit Sittard-Geleen vertelde zaterdagavond in het L1-programma over de ontwikkelingen die zij meemaakt als huisarts.

Liedekerken twijfelt niet lang als haar wordt gevraagd naar een van de lessen van de afgelopen twee jaar. “De samenwerking die tussen de zorgverleners is ontstaan vanaf het begin van de coronacrisis, met name de samenwerking tussen de ziekenhuizen en de huisartsen. We hebben intensief samengewerkt en ook intensief overleg gevoerd.”

Zo werd een project opgestart, genaamd eHealth, waardoor coronapatiënten eerder konden worden ontslagen uit het ziekenhuis en huisartsen op afstand het herstel van de patiënten konden volgen. eHealth heeft nu een vervolg gekregen in een project rondom diabetes. “Dat heeft iets minder te maken met het ziekenhuis, maar we hebben gemerkt dat patiënten met chronische ziekten huiverig waren om naar de huisartsenpraktijk te komen. Daarom kunnen mensen met diabetes nu thuis hun bloeddruk en suiker meten en dat komt dan bij ons binnen. Dan kunnen we ze eventueel adviseren.”

Volgens Liedekerken stond dat op de planning, maar is dat door de coronacrisis versneld. “Dit is goede en soms betere zorg”, aldus de huisarts.

Ook Guy Mostard, internist bij Zuyderland, ziet dat de samenwerking tussen zorgverleners is verbeterd. “Ik denk dat we veel hebben geleerd. We hebben elkaar gevonden, waardoor er kortere lijntjes zijn ontstaan. Projecten kunnen daardoor nu makkelijker worden opgezet.”

De hele uitzending van is hier terug te kijken.

Bron: 1Limburg Nieuws