Home > Fortuna Sittard verliest kelderkraker van PEC Zwolle

Fortuna Sittard verliest kelderkraker van PEC Zwolle

mrt 6, 2022 | 1Limburg, Sport

Voor beide teams stond er in de strijd tegen degradatie veel op het spel. Yuta Nakayama zorgde in de vierde minuut van afstand voor het eerste schot op doel, maar dat leverde voor Yanick van Osch geen probleem op. Kort daarna bediende Paul Gladon Zian Flemming met een pass, maar doelman Kostas Lamprou was bij de bal voordat Flemming gevaarlijk kan worden.

In het eerste kwartier opereerden beide ploegen rommelig. De teams gaven elkaar weinig ruimte en het spel ging gelijk op. George Cox hield aan een schot op doel een hoekschop over en een strakke voorzet van de Engelsman verdween ook in handen van doelman Lamprou.

Halverwege de eerste helft namen Mees de Wit en Daishawn Redan het Sittardse doel onder vuur, maar Yanick van Osch pareerde de aanvallen. Fortuna probeerde de PEC-verdediging onder druk te zetten. Een schot van Andreas Samaris verdween hoog over de Zwolse kist en Zian Flemming zag zijn schot op doel gekeerd door de Zwolse goalie. Pelle Clement zorgde voor gevaar van PEC-zijde, maar twee schoten op doel werden door de verdediging van Fortuna gekraakt. Kort voor rust probeerde Paul Gladon de bal met zijn hoofd in het Zwolse doel te werken, maar doelman Lamprou bleek opnieuw een sta-in-de-weg.

PEC Zwolle was in de eerste minuten na rust het meest aan de bal en zorgde drie minuten na de hervatting voor het eerst gevaar. Op aangeven van Mees de Wit kopte Oussama Darfalou net voorlangs. Zian Flemming kreeg de bal daarna niet goed mee om voor echt gevaar voor het doel van Lamprou te zorgen.

Halverwege de tweede helft schoot Charlison Benschop de bal in het doel van PEC, maar de goal werd wegens buitenspel afgekeurd. Fortuna leek volledig bij de les, maar dat was slechts van korte duur. PEC nam het initiatief over, zette Fortuna onder druk en kreeg via invaller Gervane Kastaneer twee kansen de score te openen. Van Osch greep in, maar was kansloos toen Oussama Darfalou de bal in het doel kopte: 0-1.

Fortuna probeerde daarna met de moed der wanhoop gelijk te maken, maar slaagde er niet in nog verandering in de stand te brengen.

Bron: 1Limburg Sportnieuws