Home > ‘Filipijnse zorgmedewerkers later dit jaar inzetbaar’

‘Filipijnse zorgmedewerkers later dit jaar inzetbaar’

mrt 6, 2022 | 1Limburg, Dagbladen en Omroepen

“We verwachten aan het einde van het tweede kwartaal de eerste Filipijnse mensen te verwelkomen en dan in het derde kwartaal hopen we ze in te zetten”, zegt directeur Frank van Gool van OTTO Work Force.

Het Venrayse bedrijf wil Filipijnse ic-verpleegkundigen naar Nederland halen. Volgens Van Gool staan met name de Filipijnen bekend om de hoge kwaliteit van de zorgmedewerkers, maar rekruteert het bedrijf ook in Vietnam en Indonesië. De directeur is net terug uit de Filipijnen. “We zijn positief verrast dat het niveau in de Filipijnen hoog is”, zegt hij. “We hebben nog een paar maanden nodig. We zijn in de Filipijnen bezig met training in taal en cultuur.”

Verder is het volgens Van Gool een enorme dat de Filipijnse ziekenhuizen mee willen werken. “Ze willen hun mensen behouden, maar vinden het ook fijn dat ze ervaringen elders op kunnen doen.”

FNV uitte vorige week in een brief zijn zorgen. De vakbond noemt de inzet van arbeidsmigranten ‘noch een duurzame noch een tijdelijke oplossing’. Ze vrezen dat de arbeidsmigranten niet de juiste kwalificaties hebben en de taal en omgangsvormen niet beheersen. “Ik snap de zorgen, maar dat komt deels uit onwetendheid”, zegt Van Gool. “We gaan binnenkort met de vakbond hierover in gesprek.”

Bron: 1Limburg Nieuws