Home > Zwembad Hoensbroek na fikse opknapbeurt in april 2023 klaar

Zwembad Hoensbroek na fikse opknapbeurt in april 2023 klaar

mrt 6, 2022 | 1Limburg, Dagbladen en Omroepen

Dat meldt de gemeente Heerlen op Facebook.

Het zwembad krijgt een fikse opknapbeurt. Een verfrissende duik nemen deze zomer zit er niet in. In juni beginnen de sloopwerkzaamheden en wordt het gras op het terrein ingezaaid. In de schoolvakantie gaan de bouwwerkzaamheden van start. Zo wordt het pand energiezuiniger gemaakt en wordt het zwembad met mijnwater verwarmd. Tenslotte wordt het tegelwerk van het zwembad ook vernieuwd. De gemeente verwacht dat het zwembad in april 2023 weer open kan.

Wethouder Martin de Beer heeft eerder al laten weten dat met het toekomstbestendig maken van het Hoensbroekse zwembad een investering van 7,5 miljoen euro is gemoeid.

Het voormalige zwembad Otterveurdt in Hoensbroek heeft sinds april vorig jaar een nieuwe exploitant: Sportfondsen Groep. Dit bedrijf exploiteert ook het nog te bouwen zwembad in Heerlen.

Het nieuwe zwembad in het centrum van Heerlen komt aan de Putgraaf op de plaats waar nu tijdelijk het stadskantoor is gevestigd. Het moet begin 2024 open gaan. Het nieuwe zwembad vergt een investering van 6,6 miljoen euro waarvan 5,3 voor de bouw en 1,3 voor technische installaties.

Bron: 1Limburg Nieuws