Home > Maastricht telt recordaantal partijen: wat te kiezen?

Maastricht telt recordaantal partijen: wat te kiezen?

mrt 7, 2022 | 1Limburg, Dagbladen en Omroepen

Twee van de partijen die meedoen zijn Partij Veilig Maastricht en GroenLinks. Twee partijen die de afgelopen jaren behoorlijk met elkaar in de clinch lagen, en het over weinig eens leken te zijn.

Tiny Meese, fractievoorzitter en lijsttrekker van de PVM: “Wij zijn een chauvinistische partij, een lokale partij. Wij gaan voor alles in Mestreech: De vlam van Minckelers, de Benny Neymanstraat, de vastelaovend. Alles wat leeft op lokaal gebied, daar gaan we voor.”

De partij van Meese zit al twaalf jaar in de raad, als oppositiepartij. GroenLinks zit in het college met wethouder Gert-Jan Krabbendam, die namens de partij lijsttrekker is. Zijn partij richt zich deze verkiezingen onder meer op duurzaamheid, en heeft daarmee een totaal andere focus dan PVM. Krabbendam: “Nu Poetin aan de knoppen van onze gasprijzen zit, is eens te meer duidelijk waarom we onze woningen van het gas af moeten halen en daar nog veel meer op moeten inzetten. Duurzaamheid, energietransitie. Dat is één van onze speerpunten deze verkiezingen.”

Bron: 1Limburg Nieuws