Home > Kerckhoffs ziet rol voor Mike Teunissen in Tourploeg

Kerckhoffs ziet rol voor Mike Teunissen in Tourploeg

mrt 7, 2022 | 1Limburg, Sport

Die uitspraak deed de wieleranalist maandagavond in . Teunissen, afkomstig uit Ysselsteyn, moet de komende maanden aantonen dat hij een van de laatste twee plekken in de Tourselectie verdient.

Teunissen is een van de belangrijkste mannen voor het voorjaar. En dat voorjaar is Jumbo-Visma goed gestart met drie overwinningen in één week. Bij de winst van Wout van Aert in de Omloop Het Nieuwsblad en Christophe Laporte in Parijs-Nice had Teunissen zijn aandeel als helper. Naast de teamdoelen, heeft Teunissen het persoonlijke doel om zich in de kijker te rijden voor de Tour de France.

Volgens Kerckhoffs heeft de Limburger een goede kans op Tourdeelname: “Ik denk dat de nationaliteit voor Teunissen een voordeel kan zijn.” Jumbo-Visma heeft al zes van de acht plekken voor de grootste wielerwedstrijd ter wereld ingevuld. Volgens Kerckhoffs zijn er vier kanshebbers op de resterende plekken: “Robert Gesink, Mike Teunissen, Tiesj Benoot en Christophe Laporte.”

De wieleranalist denkt dat er sowieso nog een Nederlander meegaat. “Er zijn veel Nederlandse sponsoren en ze hebben op dit moment maar één Nederlandse renner in de Tourploeg zitten. Ik denk dat ze een tweede Nederlandse renner gaan meenemen om het gevoel uit te stralen. Maar uiteindelijk is de vorm doorslaggevend.”

Volgens de theorie van Kerckhoffs zou of Teunissen of Gesink nog een Tourplek krijgen. Voor de andere plek heeft Kerckhoffs al een naam in zijn hoofd. “Tiesj Benoot lijkt me wel een zekerheid.”

De wieleranalist noemt niet de naam van Christophe Laporte. De renner die zondag het ploegenspel van Jumbo-Visma afmaakte in de openingsrit van Parijs-Nice en de leider in het algemeen klassement is. “Dan moet hij hele bijzondere dingen laten zien. Al is hij de leider.”

Teunissen heeft de komende maanden nog voldoende de tijd om zichzelf te laten zien. Na Parijs-Nice staat hij aan de start van Milaan-San Remo en meerdere Belgische koersen zoals Gent-Wevelgem en de Ronde van Vlaanderen.

Bron: 1Limburg Sportnieuws