Home > Kerckhoffs: ‘Maak me zorgen over wedstrijdritme Dumoulin’

Kerckhoffs: ‘Maak me zorgen over wedstrijdritme Dumoulin’

mrt 8, 2022 | 1Limburg, Sport

Kerckhoffs was maandagavond te gast in het L1-programma .

Dumoulin miste afgelopen zaterdag de Strade Bianche door een positieve coronatest. Volgens Kerckhoffs was dat een tegenvaller voor de Maastrichtenaar. “De UAE Tour viel toch een beetje tegen voor Dumoulin. In de tijdrit was hij prima, maar bergop kon hij niet het vermogen brengen. Dat zal hem toch niet lekker hebben gezeten”, aldus de wieleranalist. “Dan ga je naar de Strade Bianche. Dan word je in de ochtend wakker, moet je als eerste testen en krijg je te horen dat je positief bent. Het beginnen wel heel veel klappen te worden die hij moet incasseren.”

:

De positieve coronatest van Dumoulin heeft ook nog gevolgen voor het trainingsprogramma van de Maastrichtenaar. “Ik heb vanuit het peloton gehoord dat je dan toch een week je programma niet kunt rijden”, aldus Kerckhoffs. “Dat is voor de Giro d’Italia geen probleem, maar voor de Ronde van Catalonië over een paar weken kan dat wel al effect hebben.”

Volgens Kerckhoffs zegt het tijdsverlies van Dumoulin in de UAE Tour nog niet heel veel voor de Ronde van Italië. “Waar ik me wel zorgen over maak, is dat het steeds duidelijker wordt dat hij behoefte heeft aan wedstrijdritme. Hij rijdt alleen nog Catalonië en de Amstel Gold Race (op 10 april red.) en dan gaat hij op hoogtestage in voorbereiding op de Giro d’Italia. Ik had liever gehad dat hij eerst de Ronde van Romandië zou rijden en dan naar de Giro zou gaan”, vertelt Kerckhoffs, die denkt dat het programma niet meer gewijzigd zal worden.

Bron: 1Limburg Sportnieuws