Home > Tips voor het uitzoeken van een geschikte salontafel

Tips voor het uitzoeken van een geschikte salontafel

aug 1, 2022 | Algemeen

Heb jij het gevoel dat jij en je partner je teveel bezighouden met het inrichten van je design eettafel, dressoir of salontafel? Nou wat ons betreft kan je nooit teveel bezig zijn met de inrichting van je huis. Je huis is niet alleen je thuiskomen, maar ook de plek waar jij je thuis wilt voelen! Het kiezen van de juiste meubelstukken is dan ook altijd erg leuk en iets wat je goed moet doen. Toch kan het soms lastig zijn om de juiste meubelstukken bij en met elkaar te combineren. Om je een idee te geven hoe je dit nu het beste kunt aanpakken, hebben we een aantal praktische tips voor je. Met deze tips zorg jij er namelijk voor, dat jij je interieur net dat stukje extra kunt geven waar je al zolang naar op zoek bent geweest. Doe er dus je voordeel mee en lees onderstaande tips rustig door. Je zult namelijk zien, dat het ook bij jouw een ontzettend positief effect zal gaan hebben.

Persoonlijke touch

Hoe fijn is het dat je interieur wat weergeeft van jullie persoonlijkheid in plaats van dat het een kopie is van een afbeelding van het internet. Voordat je begint het met inrichten van je woonkamer is het van belang om te weten wat je wilt en hoe je het wilt combineren. Denk bijvoorbeeld aan de bank, een fauteuil, design tafellampen voor op je dressoir of de salontafel? De salontafel is dus precies waar het over gaan hebben. Want hoe kies je nu de geschikte salontafel en waar moet je opletten bij aanschaf? Een salontafel is immers een onmisbaar meubelstuk in je interieur. Het staat niet alleen erg mooi, maar is ook nog eens erg praktisch. Tegenwoordig zie je salontafels in allerlei verschillende maten, vormen en stijlen. Het kan dus best lastig zijn om de perfecte salontafel te vinden. Daarom geven wij jou een aantal tips voor het uitzoeken van een geschikte salontafel.

Combineren of single

Vaak heb je onbewust in je hoofd al een keuze gemaakt van wat je wilt. Maar stel jezelf nog altijd een keer de vraag. Wil je gaan voor één salontafel of wil je er 2 á 3 combineren met elkaar? De keuze hiervan heeft natuurlijk ook weer te maken met de ruimte die je hebt en wat je woonstijl is. Vind je het leuk om een speels effect te creëren? Kies er dan voor om meerdere salontafels met elkaar te combineren. Wil je juist meer rust creëren, kies dan voor één salontafel.

Formaat bepalen

Het formaat van de salontafel is erg belangrijk. Dit is soms wat lastiger dan je denkt. Ons advies is dan ook om het formaat van de salontafel die je op het oogt hebt met tape op de grond af te plakken. Zo kan je precies zien hoe groot de salontafel daadwerkelijk is in jouw ruimte. Je wilt natuurlijk niet dat de salontafel wegvalt bij de bank. Kies daarom ook voor een grootte van maximaal 2/3 van de bank breedte en de hoogte net zo hoog als de zithoogte van de bank of maximaal 10 cm hoger.