1875 handtekeningen voor ‘Stop de hobbyjacht Limburg’

Dat is voldoende om het onderwerp op de agenda van Provinciale Staten te krijgen.

Daarvoor zijn minimaal 1500 handtekeningen vereist. Maastrichtenaar Mark Mülders overhandigde het initiatief, dat als ondertitel ‘van vogelvrij naar kogelvrij’ draagt, met de steunhandtekeningen aan gouverneur Theo Bovens. Mülders wil, ondersteund door Partij voor de Dieren, een einde aan wat hij ziet als het voor plezier afschieten van hazen, konijnen, fazanten, wilde eenden en houtduiven.

Hij vraagt Provinciale Staten een fundamentele discussie te voeren over de hobbyjacht en hierover een besluit mee te nemen in de nog te ontwikkelen natuurvisie. Ook in tien andere provincies in Nederland is een burgerinitiatief opgesteld met dergelijke strekking. In Limburg is voor de eerste keer het vereiste aantal handtekeningen gehaald.

Of het echt tot een inhoudelijke behandeling komt, wordt de komende weken duidelijk. Op 5 februari wordt besloten of het initiatief inhoudelijk besproken wordt. Bij een positief advies is eerst de Statencommissie Ruimte, Landbouw en Natuur aan de beurt op 19 februari. Het Limburgs Parlement besluit dan uiteindelijk op 18 maart. De Koninklijke Jagersvereniging noemde het initiatief eerder ‘misleidend’. Volgens de jagersclub gaat het om een gecoördineerde actie van Partij voor de Dieren.

Bron: 1Limburg Nieuws

Deel dit artikel