Schoorsteenveger Limburg

Ben je op zoek naar een betrouwbare schoorsteenveger in Limburg?  Bekijk dan hier het overzicht van schoorsteenvegers die actief zijn in Limburg.

Laat je schoorsteen jaarlijks vegen en voorkom problemen door een vuile schoorsteen. 

Laat je schoorsteen in Limburg minimaal een keer per jaar vegen door een schoorsteenveger. En als je vaak stookt, is het zelfs beter om 2x per jaar je schoonsteen te laten maken. Niet alleen is het schoonmaken van een schoorsteen belangrijk bij een houtkachel, maar ook bij een gaskachel. De beste tijd hiervoor is meestal de herfst. 

Een van de voornaamste redenen waarom je een schoorsteen jaarlijks schoonmaakt, is het voorkomen van een schoorsteenbrand. Jaarlijks zijn er namelijk meer dan 1000 schoorsteenbranden in Nederland! Bovendien loop je met een vervuilde schoorsteen risico op koolmonoxidevergiftiging. Door een verstopping kan koolmonoxide een woning minder makkelijk verlaten, waardoor het dus eerder binnen blijft hangen. 

Bovendien is het voor de meeste verzekeraars verplicht om je schoorsteen te laten vegen, aangezien je na een eventuele brand anders niet voldoet aan de voorwaarden voor een vergoeding.  En last but not least, stoot je bij een schoongeveegde schoorsteen minder schadelijke deeltjes uit, en dus is het beter voor het milieu.