1Lunch: Carnaval met halfvasten, is dat wel echt feest?

Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

De spelers, staf en personeel van Fortuna Sittard hebben afgelopen maand niet hun volledige salaris ontvangen. Hoeveel minder er is uitgekeerd wil directeur Joppe Sangen niet zeggen, maar hij bevestigt dat de eerstedivisionist moeilijk aan de financiële verplichtingen kan voldoen. “De toekomst hangt aan een extreem dun draadje.”

De politie lijkt een spoor te hebben gevonden in de zaak rond de vermissing van Andy de Heus. Honden ontdekten gisteravond ” in de buurt van de visvijver in Stevensweert. Het onderzoek is daar vanochtend . De marktkoopman wordt sinds december 2012 vermist. De politie hoopt op een .

De carnavalsoptocht lijkt in Roermond ook tijdens halfvasten niet door te gaan. De carnavalsverenigingen zien weinig heil in het plan om de afgelaste optocht op zondag 6 maart alsnog door de straten van Roermond te laten gaan. “Snoep is al weggegeven en het opnieuw huren van wagens is voor sommigen niet mogelijk vanwege de optochten in België”, licht Dré Peters, voorzitter van de Samenwerkende Remunjse Vastelaovesverenigingen, toe.

In Venlo gaat de optocht op 6 maart wel gewoon door, maar daar blijft het ook bij. De gemeente geeft geen toestemming voor een groot buitenfeest. Buitenpodia, buitenbarren en andere initiatieven krijgen geen vergunning. Het is tenslotte ook gewoon koopzondag in de binnenstad. En het is nog veel te kort dag om een vergunning te regelen, vindt Venlo.

Brandweerkorpsen trekken de komende vijf jaar miljoenen euro’s uit voor maatregelen om het risico op kanker onder hun personeel te verkleinen. Bij het korps in Noord- en Midden-Limburg ligt een plan klaar met veertig maatregelen om de risico’s op de ziekte te verkleinen. Ook in Zuid-Limburg wordt actie ondernomen.

Een automobiliste parkeerde in Berg aan de Maas vanochtend haar auto tegen de gevel van een woning. Ze verloor rond 9:00 uur de macht over het stuur en botste tegen de woning. De vrouw is met onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht. De schade aan de woning lijkt mee te vallen.

Bron: 1Limburg Nieuws

Share this article

Related posts

Category

Category

Category

Category