1Lunch: Geert Wilders wil door, nog zeker tien jaar

Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Aan het gemeentehuis van de gemeente Peel en Maas in Panningen zijn vanochtend diverse vernielingen aangericht. Zo werden de glazen schuifdeuren ingegooid, is een ruit beschadigd en zijn de muren beklad met graffiti. De gemeente heeft aangifte gedaan bij de politie en de bewakingsbeelden overgedragen.

De PVV bestaat tien jaar. En Geert Wilders is van plan nog minstens tien jaar door te strijden. “Het is mijn opdracht voor de komende tien jaar om Nederland te herstellen en de islam terug te drijven uit het dagelijks leven.” Hoewel vele relletjes de afgelopen jaren een smet wierpen op het blazoen van de partij, staat de PVV momenteel bovenaan in de peilingen.

Er was weinig belangstelling voor de Ronde van Oman langs het parcours en de start- en finishlocaties bleven vaak leeg en verlaten. Maar daar kon Tom Dumoulin nog wel mee leven. “Ik fiets tenslotte voor mezelf.” De primitieve omstandigheden bij de start van de vijfde rit vond hij echter onacceptabel. Geen parasols, geen schaduw, geen gebouw en zelfs geen fatsoenlijk toilet. “Je wilt niet weten hoe ik daar moest poepen.”

De man uit Oirsbeek die ruim twee jaar de dood van zijn moeder verzweeg en haar lichaam in een kist in zijn woning verborg, wil zijn katten terug. De zeven katten werden in beslag genomen toen hij op het politiebureau vast zat voor onderzoek. “Ik ga uitzoeken waar de katten zijn en onder welk mom ze zijn weggehaald. Daarna bekijk ik wat verder mogelijk is”, zegt zijn advocaat Björn Jegers.

Sterkere en compactere winkelcentra, minder winkels in aanloopstraten en een rem op de uitbreiding van grootschalige detailhandel in de periferie. Met deze maatregelen willen de provincie, gemeenten, het Rijk, MKB Limburg en ondernemers de winkelleegstand in Limburg terugdringen. In Sittard-Geleen, Roermond en Venray wordt alvast gestart met de eerste acties. Over anderhalve maand moet er een concreet plan liggen.

De dierenpolitie heeft afgelopen weekend een aantal dieren uit een zwaar vervuilde woning in Geleen gehaald. Door het huis scharrelden honden, katten, vogels en konijnen. De dieren worden elders opgevangen. En ook voor de bewoners wordt hulp geregeld.

Bron: 1Limburg Nieuws

Share this article

Related posts

Category

Category

Category

Category