1Lunch: Spookrijder ontkomt niet aan de politie

Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Twee inwoners van Brunssum, een wijkagent en burgemeester Luc Winants gaan samen met hulporganisatie Cordaid op reis langs vluchtelingenkampen in Libanon, langs de grens met Syrië. Om met eigen ogen te zien wie de vluchtelingen zijn en onder welke omstandigheden ze leven. De inwoners van Brunssum zijn, op z’n zachtst gezegd, niet echt blij met de komst van vluchtelingen in hun gemeente. Met de reis hoopt Winants meer begrip voor de situatie van de vluchtelingen bij te brengen.

In Maastricht vloog vannacht een bulldozer in brand. De laadschop ging rond 0:30 uur op een bedrijventerrein in vlammen op. In eerste instantie werd rekening gehouden met brandstichting, maar na onderzoek bleek een technisch mankement de oorzaak.

Met het zaaiseizoen voor de deur heeft de politie extra controles aangekondigd op landbouwvoertuigen en andere langzame motorvoertuigen zoals graafmachines en bulldozers. Deze voertuigen blijken namelijk vaak te hard te rijden. Ook gebeurt het regelmatig dat de lading niet of slecht afgedekt is, de verlichting niet goed werkt of dat er rondgereden wordt met gevaarlijke uitsteeksels.

Op Maastricht Aachen Airport zijn vandaag extra vliegtuigen geland vanwege problemen in Eindhoven. Daar blokkeert een zakenvliegtuig met problemen aan het landingsgestel de start- en landingsbaan. Onder meer drie Airbussen van Wizzair weken uit naar Maastricht. MAA verwerkt daarnaast vandaag ook een flink aantal eigen vrachtvluchten. Topdrukte dus.

Een man uit Weert probeerde gisteravond aan de politie te ontsnappen door te gaan spookrijden op de A2. In eerste instantie volgde hij de politie netjes, maar vlak voor het eerstvolgende tankstation ging hij er plotseling vandoor. Tijdens de achtervolging gooide hij zijn stuur om, in de hoop al spookrijdend aan de politie te ontkomen. Zijn manoeuvre hielp niet. Uiteindelijk zette hij zelf zijn auto aan de kant en gaf zich over.

Elke ochtend op de hoogte van het meest recente en betrouwbare nieuws uit Limburg. Dat regelen wij voor je.

Bron: 1Limburg Nieuws

Share this article

Related posts

Category

Category

Category

Category