‘Alle politieke partijen moeten Wilders aanvallen’

Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

De hoogleraar bestuurskunde aan de Universiteit Tilburg deed deze uitspraak zondag in het L1-radioprogramma .

Frissen wijst erop dat Wilders bevolkingsgroepen apart zet en suggereert dat ze moeten worden uitgezet. “Het demoniseren van minderheden, het wij/zij denken, is het klassieke fascistische verhaal door de geschiedenis heen. Alle politieke partijen moeten hem aanvallen. En dat wordt maar in beperkte mate gedaan.”

Volgens de uit Limburg afkomstige politiek-filosoof is de term ‘nep-parlement’ een antidemocratische uitspraak. “De bijl aan de wortel van onze democratie. Hij had onmiddellijk gecorrigeerd moeten worden. Dit is hartstikke gevaarlijk.” Frissen noemt het een ‘grote schande’ dat minister-president Rutte weigert om ‘namens het Nederlandse volk’ op te treden tegen Wilders.

Onafhankelijk Tweede Kamerlid Roland van Vliet wil de term fascistisch niet in de mond nemen. “De PVV is eerder een opportunistische club die vaart op dagkoersen.” Hij noemt Wilders de “dop van de fluitketel, die fungeert als uitlaatklep voor mensen met frustraties en onderbuikgevoelens”. Volgens het ex-PVV-Kamerlid “passen de oplossingen van Wilders op de achterkant van een sigarendoos en zijn ze niet ingebed in een realistisch scenario”.

Op de vraag of de PVV nog een lang leven beschoren is, antwoordde Van Vliet: “Als Wilders stopt, is de PVV binnen drie weken weg. Maar hij is wel een overlevingskunstenaar. Als hij Kamerlid blijft – en dat is zijn wens – is er over tien jaar nog steeds een PVV, met een achterban van acht tot twaalf zetels. Niet meer.”

Bron: 1Limburg Nieuws

Share this article

Related posts

Category

Category

Category

Category