Charles Nypels (ge)Drukt in Maastricht

Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Het project Gedrukt in Maastricht pakt tussen 16 februari en 13 maart flink uit met tal van activiteiten rond de Maastrichtse boekdrukgeschiedenis.

Allereerst maakt meesterdrukker Charles Nypels – voormalig directeur van de vermaarde Maastrichtse drukkerij Leiter Nypels – opnieuw zijn opwachting in Maastricht. Hij vertelt 4 weekenden achter elkaar op verschillende plekken in de stad over de Maastrichtse boekdrukgeschiedenis en zijn eigen carrière als drukker. Natuurlijk heeft hij ook zijn drukpers bij zich. Voorts vinden er verschillende wandelingen, lezingen en (kinder)workshops plaats met de (Maastrichtse) boekdrukgeschiedenis als rode draad.

De afgelopen 450 jaar waren tientallen drukkers actief in Maastricht. Samen hebben ze naar schatting honderdduizenden boeken gedrukt. De Universiteitsbibliotheek Maastricht, Centre Céramique en het Historisch Centrum Limburg bewaren in hun depots zo’n 7.500 unieke titels die ooit in Maastricht zijn gedrukt. Daarom werken de instellingen samen in het project ‘Gedrukt in Maastricht’ met het doel deze interessante boekdrukgeschiedenis onder de aandacht te brengen van een breed publiek via een website maar ook door uiteenlopende activiteiten te organiseren. De website  www.gedruktinmaastricht.nl  vertelt uitgebreid over de Maastrichtse boekdrukgeschiedenis en houdt u op de hoogte van alle activiteiten.

 

 

Share this article

Related posts

Category

Category

Category

Category