Devops Research HPC Engineers Universiteit Maastricht 23-01-2024

  1. Devops Research HPC Engineers Universiteit Maastricht 23-01-2024

Werken in Limburg

 

Introductie vacature 

DevOps Research HPC Engineers

We zijn op zoek naar twee HPC-engineers voor het team. We zoeken één ervaren HPC engineer (senior) en hebben één vacature voor een beginnende HPC engineer die basiskennis (medior) heeft, heel leergierig is en zich verder wil ontwikkelen.

We zijn op zoek naar twee enthousiaste en deskundige DevOps Research HPC Engineers die een waardevolle bijdrage kunnen leveren aan het helpen van onze onderzoekers en studenten om optimaal gebruik te maken van ons HPC-cluster (DSRI). De Data Science Research Infrastructure (DSRI) is een gedistribueerde en schaalbare infrastructuur voor het uitvoeren van Data Science-experimenten aan de Universiteit Maastricht. De DSRI is beschikbaar voor alle medewerkers en studenten.

Functie omschrijving

  • Communiceren en effectief samenwerken met het DSRI-team, onderzoekers en studenten;
  • De op Kubernetes gebaseerde infrastructuur onderhouden en ontwikkelen om te voldoen aan geplande en toekomstige behoeften, inclusief aspecten met betrekking tot systeemupgrades, beveiliging en resourcebewaking;
  • Ondersteunen en begeleiden van onderzoekers bij het gebruik van Docker en Kubernetes voor hun maatwerk projecten (meestal Python, R of Matlab);
  • Oplossingen implementeren om het gebruik van de Kubernetes-infrastructuur voor onderzoek te verbeteren: gedistribueerd rekenen, workflowkaders, planning, GPU's;
  • Leiden en/of deelnemen aan op de gebruiker gerichte community- en trainingsactiviteiten;
  • Gemotiveerd zijn om nieuwe dingen te leren, nieuwe oplossingen te verkennen en in verschillende omgevingen te werken;
  • Monitoren en troubleshooten van infrastructuur- en prestatieproblemen;
  • Bijdragen aan projectrapportageactiviteiten.

  • Zal ook bijdragen aan de algehele productvisie en verdere integratie van DSRI binnen Universiteit Maastricht.

Functie-eisen
We zijn op zoek naar een collega die het leuk vindt om in teamverband te werken en die zowel schriftelijk als mondeling goed kan communiceren in het Nederlands en die zich op zijn gemak voelt bij het communiceren in de Engelse met collega's.

Daarnaast beschik je voor de medior positie over:

  • Een masterdiploma en ervaring in academische onderzoeksomgeving, bij voorkeur op het gebied van high performance computing of cloudservices-beheer;
  • Enkele jaren professionele werkervaring in een DevOps-omgeving en minimaal 5 jaar werkervaring met het werken binnen een IT-landschap;
  • Vaardigheid in onze gangbare scripttalen (Python, Bash en/of PowerShell);
  • Kennis van Kubernetes en Docker;
  • Ervaring met één of meerdere moderne programmeertalen (python, typescript, golang, rust);
  • Affiniteit met alle drie de belangrijkste besturingssystemen (Windows, Mac, Linux).

Voor de senior positie beschik je over:

  • Een masterdiploma en ervaring in academische onderzoeksomgeving, bij voorkeur op het gebied van high performance computing of cloudservices-beheer;
  • Enkele jaren professionele werkervaring in een DevOps-omgeving en minimaal 5 jaar werkervaring in een vergelijkbare onderzoeks-IT-werkomgeving;
  • Vaardigheid in onze gangbare scripttalen (Python, Bash en/of PowerShell);
  • Kennis van Kubernetes en Docker;
  • Ervaring met één of meerdere moderne programmeertalen (python, typescript, golang, rust);
  • Affiniteit met alle drie de belangrijkste besturingssystemen (Windows, Mac, Linux).

Wat biedt de UM?
Als DevOps Research HPC Engineersbij ICT Service Centrumkom je in dienst bij de meest internationale universiteit van Nederland in het prachtige Maastricht. Verder bieden wij je:

  • Goede arbeidsvoorwaarden. De functie is ingeschaald in schaal 10 - 11 conform UFO-profiel Beheerder ICT met bijbehorende salarisinschaling op basis van ervaring tussen €3226,00 en €5929,00 bruto per maand (op basis van een fulltime dienstverband van 38 uur per week). In aanvulling op het maandsalaris zijn een 8,0% vakantie-uitkering en een 8,3% eindejaarsuitkering van toepassing.
  • Een arbeidsovereenkomst voor een periode van 12 maanden met een omvang van 1,0 FTE. Bij gebleken geschiktheid zal de arbeidsovereenkomst omgezet worden in een dienstverband voor onbepaalde tijd.
  • Bij de Universiteit Maastricht staat het welzijn van onze medewerkers hoog in het vaandel, zo hanteren we flexibele werktijden en de mogelijkheid om deels vanuit huis te werken indien de aard van je functie dit toelaat. Hiervoor ontvang je maandelijks een thuiswerk- en internetvergoeding. Kom je fulltime bij ons werken, dan heb je jaarlijks recht op 29 vakantiedagen en 4 extra feestdagen, te weten carnavals maandag, -dinsdag, Goede Vrijdag en Bevrijdingsdag. Maak je gebruik van de mogelijkheid om compensatie-uren op te bouwen, dan komen hier nog eens 12 dagen bij. Daarnaast kun jij jouw arbeidsvoorwaarden personaliseren aan de hand van een cao-keuzemodel.
  • Als Universiteit Maastricht hebben we diverse andere mooie secundaire arbeidsvoorwaarden, hierbij kun je denken aan een goede pensioenregeling bij het ABP en kun je als UM-medewerker meedoen aan bedrijfsfitness en gebruik maken van het zeer uitgebreide sportaanbod dat wij ook aan onze studenten aanbieden.
  • Tot slot maar zeker niet onbelangrijk de ruimte en faciliteiten om jezelf te ontwikkelen: persoonlijk en in jouw vakgebied. Dit faciliteren we door het bieden van een ruim opleidingsaanbod en ondersteunen we door diverse breed gedragen initiatieven zoals 'erkennen en waarderen'.

De arbeidsvoorwaarden van de Universiteit Maastricht zijn grotendeels vastgelegd in de CAO Nederlandse Universiteiten. Daarnaast gelden lokale bepalingen, specifiek voor de UM. Voor meer informatie klik hier .
Universiteit Maastricht
Waarom werken aan de Universiteit Maastricht?

Aan de Universiteit Maastricht (UM) draait alles om de toekomst. Die van onze studenten omdat we ze een stevige, brede basis geven voor de rest van hun leven. En die van ons allemaal door ons onderzoek naar oplossingen voor vraagstukken in de hele wereld. Met onze zes faculteiten zorgen we voor een veelomvattend aanbod aan onderwijs en onderzoek.
In ons onderwijs werken we met de methode Probleemgestuurd Onderwijs (PGO). Dit betekent dat onze studenten in kleine groepen zélf op zoek gaan naar oplossingen voor problemen en vraagstukken. Ze discussiëren samen, trekken conclusies, formuleren een antwoord en presenteren dat aan de hele groep. Zo doen ze belangrijke vaardigheden op voor hun hele loopbaan.
De UM heeft op dit moment meer dan 22.300 studenten en ruim 5.000 medewerkers uit alle windstreken. Dat zorgt voor een inspirerende en bruisende internationale gemeenschap.
Spreekt deze internationale omgeving waarin de wetenschap centraal staat jou aan? En wil jij hier vanuit een wetenschappelijke of juist staffunctie een steentje aan bijdragen? Dan ben jij met jouw unieke bijdrage van harte welkom! Want als jonge Europese Universiteit van Maastricht bieden we perspectief dat we vertalen naar jouw talent. Je bent waardevol voor onze universiteit en de maatschappij en we inspireren je om met trots en plezier samen te groeien.

ICT Service Centre
Je komt binnen de UM te werken voor het ICT Service Centre. Zo'n 100 professionals van ICTS zorgen er dag in dag uit voor dat studenten en medewerkers zowel binnen de UM, thuis als ook onderweg aan de slag kunnen met innovatieve en gedegen systemen in een veilige omgeving. Dit doen we door altijd de volgende doelen na te streven:

1. Meer toegevoegde waarde voor onderwijs, onderzoek en bedrijfsvoering.

2. Meer efficiency en meer focus op innovatie.

3. Voldoen aan regelgeving op gebied van security en privacy.

4. Leveren van een kwalitatief hoogwaardige dienstverlening.

Om dit te bereiken werken we volgens de Agile filosofie om snel en effectief in te kunnen spelen op veranderingen. Met een grote mate van zelfstandigheid en verantwoordelijkheid werken onze teams onderling en overstijgend samen in kleine 'sprints' aan één doel. Vervolgens leren we van de evaluatie en verbeteren we op die manier continue onze dienstverlening. Dit alles in een open cultuur waarin gelijkwaardigheid en plezier in het werk minimaal net zo belangrijk zijn.

Wil jij meer weten over het werken binnen ICTS?
Onze collega's vertellen je graag meer.


Nieuwsgierig?
Neem dan gerust contact op met ( en adj. directeur ICTS) via of voor meer informatie.
Solliciteren?
Of ben je al overtuigd en word jij onze nieuwe DevOps Research HPC Engineer? Solliciteer dan nu, uiterlijk 11 februari 2024, op deze functie.
De eerste sollicitatiegesprekken vinden bij voorkeur plaats in de week van 12 - 16 februari 2024. De tweede gesprekken worden bij voorkeur gehouden in de week van 22 - 26 februari 2024.


Universiteit Maastricht zet zich in voor het bevorderen en behouden van een diverse en inclusieve gemeenschap. Wij geloven dat diversiteit in onze medewerkers- en studentenpopulatie bijdraagt aan de kwaliteit van onderzoek en onderwijs aan de UM. Dit willen we mogelijk maken door middel van inclusief beleid en innovatieve projecten in samenwerking met studenten en medewerkers. We moedigen je aan om voor deze functie te solliciteren.

Vacature eisen

Unknown

 

FunctietitelDevops Engineer
Indicatie salaris (min – max]3226 – 5929
OpleidingsniveauWO
Aantal uren (min – max)38 – 38
ContactgegevensUnknown , Unknown Unknown
Type contractTijdelijk
BrancheOnderwijs/Opleiding
LocatieMaastricht, Limburg,Nederland
Soliciteer directhttps://vacancies.maastrichtuniversity.nl/job/Maastricht-DevOps-Research-HPC-Engineers/786524402/

Past deze vacature in jouw straatje? Solliciteren kan nu eenvoudig. Wees er snel bij en hopelijk krijg je snel een uitnodiging voor een sollicitatiegesprek.

Deel deze vacature

Redactie Limburglokaal.com

Wij verzamelen de nieuwste vacatures in Limburg en omstreken. Ben jij op zoek naar werknemers en wil je jouw vacature hier plaatsen? Neem dan contact met ons op.