EP neemt Maxwell over, 65 banen verdwijnen

Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Door de overname verdwijnen 65 banen op het hoofdkantoor van Maxwell in Panningen. De 50 winkelmedewerkers gaan over naar het nieuwe bedrijf. De naam Maxwell zal voorlopig blijven bestaan.

De directie van Maxwell kondigde al eerder aan dat het bedrijf zou worden overgenomen. De winkelketen heeft moeite om het hoofd boven water te houden en daarom is een overname noodzakelijk. Vooral de concurrentie met internetbedrijven is volgens de directie moordend. Daardoor staat de omzet al jaren onder druk.

Maxwell is een familiebedrijf dat vorig jaar het tachtigjarig bestaan vierde.

EP heeft in totaal 83 vestigingen. In Limburg heeft het bedrijf vier winkels (Valkenburg aan de Geul, Meijel, Heerlen en Bergen). De winkels van EP worden allemaal gerund door zelfstandige ondernemers. De 17 vestigingen van Maxwell gaat het concern zelf exploiteren. Het bedrijf uit Vianen wil met de Maxwell-winkels haar positie in Limburg verstevigen.

EP is onderdeel van Electronic Partner Nederland B.V. Bij het concern zijn circa 475 winkels in Nederland aangesloten en 5.000 winkels in andere Europese landen.

Bron: 1Limburg Nieuws

Share this article

Related posts

Category

Category

Category

Category