Haalt de doodzieke patiënt zijn 62e verjaardag?

Donkere wolken pakten zich deze week samen boven Fortuna Sittard. De oudste betaaldvoetbalclub van Nederland balanceert al tijden op het randje van de afgrond. De zieltogende club is dringend op zoek naar een zak poen en kwam zodoende uit bij een oude bekende uit het Limburgse voetbalwereldje. 

Nol Hendriks, uitgerekend de man die jarenlang kapitalen investeerde in de aartsrivaal van Fortuna. De hulp van de steenrijke textielbaron schoot hier en daar dan ook in het verkeerde keelgat. De ex-Godfather van Roda kreeg na zijn aanbod een partij dreigmails in de bus. 

En dat terwijl niet eens zeker is of Fortuna wel geld ontvangt van Hendriks. De geruchtenmachine in Sittard draait al een week op volle toeren. Eerst was de club gered, toen niet, toen toch weer wel.

Terwijl fans en liefhebbers van de groen-gelen de hele week angstvallig moesten wachten op , regende het vanuit het hele land steunbetuigingen.

Niet alleen bij Fortuna, maar ook bij de PVV zijn ze dringend op zoek naar keiharde euro’s. De politieke partij werd bedrogen door voorman Michael Heemels, die er met geld uit de partijkas vandoor ging. Naar eigen zeggen om cocaïne en drank van in te slaan. De soap rond de oud-voorlichter van Geert Wilders wordt met de week merkwaardiger.

Toen er even later een bericht voorbij kwam over een oplichter die in Kerkrade langs de deuren gaat op zoek naar geld, was het grapje voor ex-PVV’er en beroepslolbroek Cor Bosman dan ook snel bedacht.

Dan naar Barcelona. Daar bracht Max Verstappen deze week door voor een aantal testritten. De havenstad is toevallig ook de woonplaats van Johan Cruijff. En dus kwam de levende legende

Maar er was ook triest sportnieuws deze week. Althans, dat hangt ervan af wie je het vraagt. NOS-presentator en cultfiguur Mart Smeets zal deze zomer tijdens de Olympische Spelen voor het laatst te zien zijn als sportcommentator. Sommige tv-kijkers halen opgelucht adem, anderen pinken een traantje weg. Hoe dan ook: we nemen afscheid van een markant man. Wie Smeets nog één keer wil bewonderen kan dit voorjaar zijn slag slaan tijdens de Amstel Gold Race, dan zal hij voor het laatst als wielercommentator te horen zijn.

Elke ochtend op de hoogte van het meest recente en betrouwbare nieuws uit Limburg. Dat regelen wij voor je.

Bron: 1Limburg Nieuws

Deel dit artikel