Honderden belangstellenden voor infomarkt over Noorderbrugtracé

In winkelcentrum Brusselsepoort werd zaterdag een informatiemarkt georganiseerd door Belvedere Maastricht over de realisatie van het nieuwe Noorderbrugtracé.

Het nieuwe Noorderbrugtracé verbetert de doorstroming in oost-west richting en biedt een directe verbinding naar België. De voorbereidingen voor de realisatie van het nieuwe tracé zijn in volle gang. De uitvoering start in de zomer van 2016.

“Ruim voor aanvang van deze informatiemarkt stonden al heel wat belangstellenden klaar. Eén iemand had een hele lijst bij zich met allemaal vragen aangaande dit project”, verteld ons Erwin Gerardu (Adviseur Communicatie Programma Belvedere Maastricht van de Gemeente Maastricht).die met zijn collega’s constant bezig is om vragen van belangstellenden te beantwoorden.

“De respons is geweldig, echt buiten verwachting. We hebben al honderden mensen mogen verwelkomen die graag meer wilden weten over dit project. Folders vliegen de deur uit en mensen zijn echt betrokken. We hebben vaker informatieavonden gehouden in diverse wijken, maar de opkomst viel regelmatig tegen. Wellicht daar er hier geen enkele drempel is en men tussen de boodschappen door even kan komen kijken en zich kan laten informeren, is de aanloop zo groot. Het zijn natuurlijk ook veel mensen die in deze wijken wonen die hier komen winkelen en zeker voor hen is dit project van groot belang”, aldus Gerardu.

Meest gestelde vraag was deze dag toch wel: Hoe kom ik straks vanaf hier ( Maastricht West) naar de A2?

Gezien de grote belangstelling is het niet onwaarschijnlijk dat deze informatiemarkt een vervolg gaat krijgen, mocht dit het geval zijn dat houdt MaastrichtLokaal u hiervan op de hoogte.

Mocht u meer informatie willen neem dan eens een kijkje op de website: www.noorderbrug-maastricht.nl waar u wordt geïnformeerd over de achtergrond van het project, de verschillende bouwfasen, informatie per deelgebied en de laatste actualiteiten. Tevens kunt u zich daar aanmelden aan voor de digitale nieuwsbrief Noorderbrug Actueel.

Deel dit artikel