Limburgs bedrijf importeert Arabische gerechten

Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Het bedrijf staat bekend als specialist in Oosterse producten, maar ziet de vraag naar andere wereldgerechten sterk toenemen. Dat komt onder meer door de vluchtelingenstroom vanuit Syrië.

Directeur Marc Boits van Heuschen & Schrouff: “We worden natuurlijk gestuurd vanuit de vraag van de consument. Het is met name investeren in omzet in de toekomst. Uiteraard is het prettig om de nieuwe consumenten producten te laten vinden die ze kennen vanuit hun thuissituatie. De mensen zijn de nieuwe consumenten van de toekomst.”

Heuschen & Schrouff werd opgericht in de jaren ’60. Destijds kwamen veel mensen uit Indonesië naar ons land. Daarom begon het bedrijf Indische producten te importeren. Eerst op kleine schaal met rijst en noedels. Inmiddels is het één van de grootste importeurs van Europa.

Dagelijks levert het 4000 verschillende producten aan 2500 toko’s, restaurants en supermarkten in 35 Europese landen. Maar sinds kort heeft de importeur het aantal producten weer vergroot. Heuschen & Schrouff overweegt ook om Zuid-Amerikaanse en Mexicaanse producten aan het assortiment toe te voegen.

Het bedrijf heeft 220 medewerkers en had vorig een omzet van 95 miljoen euro.

Bron: 1Limburg Nieuws

Share this article

Related posts

Category

Category

Category

Category