Mysterieuze plakaanklacht in centrum van Sittard

Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Ondertekend met ‘Burgerlijke Ongehoorzaamheid Sittard’ en ‘I am the BOS’ zijn er op winkelruiten van de panden zonder invulling pamfletten geplakt. Ze gelden als een aanklacht tegen de leegstand van panden.

Eerder waren het nog zeven stellingen, met onder andere een vingerwijzing naar de gemeente Sittard-Geleen, die op Lutheraanse wijze aan de passanten van de Steenweg wereldkundig werden gemaakt. Het zijn welluidende stellingen, zoals: ‘het is een schande voor de energie die mensen leverden om het pand te realiseren’ en ‘leegstand is een misdaad tegen de mens’.

Maar dat bleek pas het begin. Deze week zijn immers de ruiten brutaalweg met een sticker gemarkeerd. De slogan ‘Sittard, genieten voorop’, juist bedoeld om winkelpubliek naar de binnenstad te trekken, wordt met deze plakker op cynische wijze besmeurd door ‘the BOS’. De initiatiefnemer(s) van deze actie? Onbekend.

Een pand bestickeren is natuurlijk heel grappig, maar zorgt tevens voor de nodige schade. “Het plaksel is namelijk nogal lastig van de winkelruiten af te krabben”, moppert de Sittardse pandeigenaar Ron Hermans, die samen met andere middenstanders afschuw spreekt van de plakactie. Joep Wijnands, voorzitter van de Vereniging van Eigenaren in het centrum van Sittard geeft aan niet blij te worden van het negativisme over leegstand in de stad.

Bron: 1Limburg Nieuws

Share this article

Related posts

Category

Category

Category

Category