OM eist drie jaar cel voor ‘beetje ouwe kloten’

De twee halfbroers zijn eind oktober afgelopen jaar een flat in Kerkrade ingebroken en het daar aanwezige stel de stuipen op het lijf hebben gejaagd.

Poging tot diefstal met geweld, aldus officier van justitie Lanslots. “Gewoon een beetje ouwe kloten”, zo omschreef Mike dinsdag voor de rechtbank in Maastricht zijn intenties en die van zijn broer. De 47-jarige Dave die wegens ziekte afwezig was, had ruzie met iemand die in zijn flat in Kerkrade woont, iemand die ze wilden ’terugkoeioneren’, aldus Mike (27). Voordat de twee op pad gingen werd zo stevig gedronken, dat Mike herhaaldelijk aanvoerde: “Ik weet het niet meer, ik was zat.”

De bewoner was op dat moment al met zijn vriendin naar het balkon gevlucht waar ze de politie belden. Daarna zouden ze Mike met een mes hebben gezien. Ook zou hij een snijbeweging langs de keel hebben gemaakt. Mike zegt zich daar niets van te kunnen herinneren. Volgens Mike’s advocaat Smeets zijn de verklaringen van het stel over de ‘balkonscène’ zo verschillend dat ze geen enkele waarde hebben. Volgens de raadsman is ook geen sprake van een overval maar van een inbraak.

Voor Mike acht hij een gevangenisstraf van twee weken voldoende, voor Dave eist hij volledige vrijspraak. Rechter Bax doet uiterlijk op 1 maart uitspraak. Smeets’ verzoek om de voorlopige hechtenis van de halfbroers op te heffen, heeft hij niet ingewilligd.

Bron: 1Limburg Nieuws

Deel dit artikel