Paul McCartney derde headliner Pinkpop 2016

Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Nog voor de traditionele perspresentatie kan Pinkpop met trots de derde headliner voor de 47e editie bekend maken. Paul McCartney sluit op zondag 12 juni Pinkpop 2016 af. Eerder werd al de komst van Rammstein en Red Hot Chili Peppers al bevestigd.

Paul McCartney behoeft eigenlijk geen introductie. Hij is een muziekpionier en medeoprichter en frontman van The Beatles. Na het uiteenvallen van The Beatles ging hij zeer succesvol door met de band Wings, om vervolgens geheel onder eigen naam zijn glansrijke carrière voort te zetten. ‘Let It Be’, ‘Hey Jude’, ‘Band On The Run’, ‘Yesterday’, ‘Pipes Of Peace’, ‘Silly Love Songs’, ‘Live and Let Die’, ‘Lady Madonna’ en ‘NEW’ zijn slechts een zeer kleine greep uit misschien wel het meest indrukwekkende muzikale oeuvre van de afgelopen 55 jaar. In 2015 stond Paul McCartney hoog in de hitlijsten met nieuwe samenwerkingen met Kanye West en Rihanna en stond hij tweemaal in de Ziggo Dome en als afsluiter op Roskilde Festival.

“Ik hou van het publiek op festivals en ben dan ook van plan om Pinkpop met een groot feest af te sluiten. Nog nooit eerder stond ik op een festival in Nederland dus is het voor mij en het publiek een spannende nieuwe ervaring, maar we gaan zeker met z’n allen rocken. Bereid je voor Pinkpop, we komen er aan. Ik zie jullie in juni.” aldus Paul McCartney.

Festivaldirecteur Jan Smeets: “Ik ben erg trots op de komst van Sir Paul McCartney, een van de grootste artiesten van de wereld komt naar Pinkpop 2016. Zijn eerste Nederlandse festivaloptreden ooit. Een artiest die eigenlijk nooit op het verlanglijstje stond, gewoon weg omdat dat nooit mogelijk zou kunnen zijn. Een Beatle op Pinkpop, dat is toch bijna niet te geloven.”

Aanstaande woensdag 17 februari 2016 vindt de traditionele Pinkpop Perspresentatie plaats in poptempel Paradiso in Amsterdam. Tussen 12.00 uur en 14.00 uur wordt het programma van Pinkpop 2016 gepresenteerd

De kaartverkoop voor Pinkpop 2016 start zaterdag 20 februari om 10.00 uur.

Share this article

Related posts

Category

Category

Category

Category