Plan voor verplaatsbare woningen in America

De corporatie onderhandelt momenteel met de gemeente over de huur van de benodigde grond. Bedoeling is dat de verplaatsbare woningen tien jaar lang een plek krijgen in het geplande nieuwbouwgebied tussen de Wouterstraat en Kerkbosweg.

Volgens wethouder Bob Vostermans (Wonen, CDA) bestaat in America al jaren behoefte aan extra sociale huurwoningen. Door samen met de corporatie te kiezen voor niet-permanente huizen kunnen die weer verplaatst worden als de vraag afneemt. Momenteel zijn bovendien extra sociale huurwoningen nodig vanwege de verwachte toename van asielzoekers die een verblijfsvergunning krijgen.

Vostermans hoopt dat er snel een akkoord is met Wonen Limburg. Plaatsing van de One’s kan pas nadat deze zomer het bestemmingsplan voor het nieuwbouwgebied door de gemeenteraad is goedgekeurd. Wonen Limburg en Horst aan de Maas bekijken later dit jaar welk ander dorp in de gemeente ook verplaatsbare woningen krijgt.

Wonen Limburg laat weten dat met toekomstige huurders van de One in America contracten voor maximaal twee jaar worden gesloten. De Heijmans One van het gelijknamige bouwbedrijf is een kant-en-klaar huis voor een- of tweepersoons huishoudens. Op een oppervlakte van 45 vierkante meter bevinden zich een woon- en slaapkamer, keuken en badkamer. Zonnepanelen op het dak wekken energie op.

Momenteel worden al enkele One-huizen bewoond in Amsterdam en Breda. Wonen Limburg wil dit voorjaar dertig exemplaren neerzetten in Weert.

Elke ochtend op de hoogte van het meest recente en betrouwbare nieuws uit Limburg. Dat regelen wij voor je.

Bron: 1Limburg Nieuws

Deel dit artikel