Reputatie Donderberg in Roermond wordt maar niet beter

Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Dat blijkt uit een imago-onderzoek dat door een extern bureau is uitgevoerd in opdracht van gemeente, provincie,Wonen Limburg enWonen Zuid.

Vier jaar geleden sloegen die partijen de handen in elkaar om De Donderberg uit het slop te halen. Er kwam een wijkontwikkelingsplan, waarvan de eerste fase nagenoeg is voltooid. Om te kijken of de ingezette koers de juiste is heeft UPS Marketing Consultancy via een online enqûete de mening van zowel bewoners als (reguliere) bezoekers van de Donderberg gepeild, evenals de mening van Roermondenaren die er nooit komen.

Hoewel er vroeger een criminele jeugdgroep actief was, maar de wijk nu volgens politierapporten zelfs niet één overlastgevende groep meer telt, hebben veel bewoners het idee dat de criminaliteit de afgelopen twee jaar verergerd is. 

Het gros van de respondenten woont in De Donderberg vanwege een betaalbare woning. Gemiddeld geven ze het cijfer 6,3 voor hun wijk. Degenen die niet gelukkig zijn met hun woonomgeving noemen criminaliteit, onveilig gevoel en veel allochtonen als hoofdreden. Slechts 34 procent van de bewoners vindt dat het beeld van De Donderberg de afgelopen twee jaar positiever is geworden.

Elke ochtend op de hoogte van het meest recente en betrouwbare nieuws uit Limburg. Dat regelen wij voor je.

Bron: 1Limburg Nieuws

Share this article

Related posts

Category

Category

Category

Category