Sittardse terreurverdachte (15) mishandeld

Ook één of twee vriendinnen zouden slachtoffer zijn geworden en aangifte hebben gedaan bij de politie. Dat bevestigt haar advocaat Bjorn Brinkman.

Het meisje, Rahma E., werd volgens berichtgeving in bij een middelbare school aangesproken op haar islamitische uiterlijk en achtergrond. Nadat het meisje daarop reageerde, kreeg ze een grote mond terug en ontstond er een worsteling waarbij de vijftienjarige en ook haar vriendinnen enkele klappen kregen. De man zou zijn opgepakt. Het incident heeft enkele weken geleden plaatsgevonden.

Advocaat Brinkman wil inhoudelijk niet op de zaak ingaan. De piketwoordvoerder van de politie kan niet reageren omdat de politie in het weekend enkel beschikbaar is voor vragen over calamiteiten. Bij het Openbaar Ministerie (OM) is de aangifte onbekend, zegt de persofficier van justitie.

Het meisje wordt verdacht van poging tot deelname aan een terroristische organisatie of het plegen van voorbereidingshandelingen. Het OM verwacht haar dit voorjaar voor de rechter te brengen.

Bron: 1Limburg Nieuws

Deel dit artikel