Stevens stopt bij Hoffenheim wegens gezondheidsredenen

Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Dat heeft de Duitse club bevestigd na eerdere berichten in de media. Het bestuur heeft voor woensdagmiddag 15.00 uur een persconferentie uitgeschreven.

Hoffenheim verloor zondag thuis met 0-2 van concurrent SV Darmstadt 98. Daardoor staat de ploeg nu voorlaatste in de Bundesliga, met evenveel punten (veertien) als hekkensluiter Hannover 96. Het verschil met de veilige vijftiende plek is zeven punten.

De clubleiding sprak maandag nog vertrouwen uit in Stevens, die volgens manager Alexander Rosen niet voor ontslag hoefde te vrezen. “Zulke vragen moet je pas stellen als een ploeg geen strijd levert, maar dat is niet het geval. De resultaten zijn slecht, daar hoeven we niet omheen te draaien. Maar een andere trainer is op dit moment geen optie.”

Ook Stevens wilde na de thuisnederlaag nog van geen tussentijds vertrek weten. “Ik heb de vraag niet begrepen. Hoe kom je erbij?”, sprak hij met een boos gezicht. “We moeten hard blijven werken, soms helpt dat.”

Stevens werd in oktober 2015 aangesteld als trainer, als opvolger van de ontslagen Markus Gisdol. Ook toen stond Hoffenheim op de voorlaatste plaats. Onder Stevens ging het nadien nauwelijks beter.

Stevens was in de Bundesliga eerder werkzaam bij Schalke 04 (twee termijnen), Hertha BSC, FC Köln, Hamburger SV en VfB Stuttgart. De 62-jarige Limburger slaagde er de afgelopen jaren twee keer in om VfB Stuttgart voor degradatie te behoeden.

In Nederland fungeerde hij als coach van Roda JC (twee termijnen) en PSV.

Bron: 1Limburg Sportnieuws

Share this article

Related posts

Category

Category

Category

Category